• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

16:59

Dinko Gruhonjić sprovodi mentalni terorizam! Tužilaštvo mora da pokrene postupke jer će ovakvo ponašanje pokrenuti lanac nasilja! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Dinko Gruhonjić sprovodi mentalni terorizam! Tužilaštvo mora da pokrene postupke jer će ovakvo ponašanje pokrenuti lanac nasilja! (VIDEO)

Podeli vest

Advokat Goran Petronijević i politikolog Nikola Jović komentarisali su antisrpske izjave Dinka Gruhonjića tokom svog gostovanja u "Info danu" na Informer TV.

Petronijević je izjave Dinka Gruhonjića nazvao "mentalnim terorizmom".

- Terorizam je aktivnost koja je usmerena na izazivanje straha i uznemirenosti. Čitava medijska mreža na svetu se 98% nalazi pod kontrolom neoliberalne globalizacije. Oni šire strah. Ovo što su ove dame i gospoda govorili klasifikujem kao mentalni terorizam, podvrstu medijskog terorizma. Ukoliko neko zagovara da se crkve pretvore u pabove, da se ruše, da se prema srpskom narodu širi mržnja... Tužilaštvo je bilo u obavezi da reaguje i pokrene postupak zbog izazivanja rasne i verske netrpeljivosti. Neko će hteti sam da reaguje, a upravo to hoće oni koji plaćaju te mentalne teroriste. Tako se destabilizuje država. Tužilaštvo mora da pokrene postupke jer će ovakvo ponašanje pokrenuti lanac nasilja - kaže Petronijević.

Foto: Tanja Andric

Nikola Jović

Jović pojašnjava da ovo nije prvi put da Gruhonjić govori takve stvari.

- Ovo što se desilo je samo kulminacija. Gospodin Gruhonjić ovakve stvari govori tridesetak godina. Ovo je samo kap koja je prelila času. Nije sporno samo ovo što je rekao sad, nego sve što je dosad rekao. Negde je govorio malo manje, a negde malo više oštre stvari, ali sigurno ima hiljadu stavki na toj listi. On je javni delatnik i svaka njegova reč ima određenu težinu. Niko od onih koji ga brane ga nije osudio. Niko nije rekao da ga osuđuju, ali da staju u njegovu odbranu - ističe Jović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku u nastavku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija