• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

23:01

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Informer TV

Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

Jovanović je uveren da će pravda jednog dana biti zadovoljena.

- Tog 24. marta 1999. godine, kada je protivpravno 19 svetskih zemalja donelo odluku da bombarduje jednu suverenu državu, je međunarodno pravo izgubilo smisao. Danas, 25 godina od te agresije, vidimo da se u retorici tih zemalja ništa specijalno nije promenilo. Oni ne dozvoljavaju ni da se sazove sednica na kojoj bi se raspravljalo o posledicama. Taj Zapad, ma koliko nam u neku ruku delovao prijateljski, se i plaši suočavanja sa istinom da je ta agresija 1999. donela jednoj suverenoj republici 2.500 mrtvih, od toga 79 dece. Bačeno je preko 25 tona eksplozivnih materija, od kojih je većina sadržala osiromašeni uranijum. NATO alijansa za tih 78 dana nije uspela svojim trupama da stupi na teritoriju Jugoslavije. Mi smo pretrpeli velike gubitke i štetu, ali moramo se držati činjenica. Srbija nije izgubila. Kosovo je okupirano i to vam svaki stručnjak može potvrditi. Nama je bitno da se ne odričemo svoje teritorije. Jednog dana će pravda videti svetlost dana - kaže Jovanović.

Stajića odbijanje rasprave o NATO agresiji nije iznenadilo.

- Ne iznenađuje me takav postupak zapadnih sila, budući da su i oni sami svesni da je 24. mart dan kada je umrlo međunarodno pravo. Celo geopolitičko tlo je uzdrmano. Utvrdili smo da je ova tema veoma bitna, ne samo za nas, nego za ceo svet. Da vidimo kakva je reakcija nakon 25 godina od ovog jezivog zločina koji nas je zadesio. Da vidimo kakva je reakcija onih koji su taj zločin i počinili. Veoma je važno pitanje za ceo svet, da se tako nešto ne bi ponovilo u budućnosti. Rusija će preuzeti mesto lidera na globalnom nivou u budućnosti - navodi Stajić.

Obrknežev postavlja pitanje zašto Zapad sad ne pokrene agresiju, kao 1999, budući da je srpski narod na Kosovu ugrožen.

- Srpski narod proživeo je mnoge nedaće u prošlom veku. Zapadu su agresori samo oni koji nisu oni sami. Kolonijalizam Zapada više nije toliko jak. Mi smo energetski potpuno stabilni. Mi ćemo prevazići i SFRJ po izgradnji puteva. Već neko vreme se u vazduhu oseća neki spoljašnji pritisak. Zašto se sad ne pokrene agresija na tzv. Kosovo, kada je ugroženo srpsko življe - poručuje Obrknežev.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija