• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2024

22:35

Veštačenje telefona Dankine majke će otkriti dosta toga! Austrijska policija će locirati žene s kojima je devojčica bila! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Veštačenje telefona Dankine majke će otkriti dosta toga! Austrijska policija će locirati žene s kojima je devojčica bila! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar bez potrtfelja Đorđe Milićević, advokat Strahinja Milovanović i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u emisiji "Info veče" na Informer TV. Tom prilikom su govorili o potrazi za Dankom Ilić, ulasku tzv. Kosova u Savet Evrope i drugim aktuelnim temama.

Milićević je, po pitanju potrage za Dankom Ilić, izrazio veru u pozitivan rezultat.

- Prilikom davanja bilo kakvih izjava na ovu temu, treba biti obazriv i umeren. Potpuno je jasno da nadležni organi rade svoj posao posvećeno i odgovorno. Želim da verujem da ćemo imati pozitivne rezultate - navodi Milićević.

On je takođe prokomentarisao i potencijalni ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope.

- Od početka ukrajinskog sukoba jasna je intencija da se vrši jedan ozbiljan pritisak na Srbiju i da se pitanje Kosova i Metohija gleda kao završi udarac dok traje rat u Ukrajini. Definitivno, ovo je presedan, kada govorimo o preporuci Saveta Evrope. Niko me ne može ubediti da je ovo slučajno i da ne postoje centri moći koji upravljaju čitavom ovom situacijom - tvrdi Milićević.

Ministar kaže da opozicija radi protiv svoje države.

- Ne mogu nazvati ove ljude opozicijom jer su oni opozicija svojoj državi, a ne vlasti. Pokušavaju da prodaju političku maglu građanima - rekao je.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Strahinja Milovanović

Milovanović smatra da deljenje videa na kom se, navodno, nalazi Danka, po društvenim mrežama nije bio dobar potez.

- Valja ispitati video iz Beča koji se pojavio. Ne slažem se s tim što je objavljen na društvenim mrežama jer to može ugroziti istragu. Ipak, dobro je što je poslao i mejl policiji. Ako je dete bilo sa tim ženama, bečka policija će locirati ta lica. Voleo bih da je informacija tačna i da se dete nalazi u Beču, jer će onda biti pronađeno. Telefon majke koji je sad na veštačenju, mislim da će dosta toga da otkrije - kaže Milovanović.

On zaključuje da bi izlazak Srbije iz Saveta Evrope bio dobra odluka.

- Savet Evrope je postao politička organizacija. Udruženje čije članice moraju da sprovode njegove odluke. Zato je dobro da Srbija izađe, jer ako nije članica, ne mora ni da sprovodi te odluke. Rusi su mogli da učine mnogo više za Srbiju. Bolji su od ovih drugih jer nas nisu bombardovali, ali nisu nam ni pomogli - navodi.

Rekao je i da je bio užasnut izjavama Dinka Šakića.

- Upoznat sam sa njegovim izjavama iz Dubrovnika. Bio sam zatečen takvim govorom mržnje. Po meni ima elemenata da se njegovim izjavama bavi tužilaštvo - poručio je.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Andrijana Arnautović

Arnautović je poručila da je najbitnije da se dete pronađe.

- Najvažnije je da se dete pronađe, da je živo i zdravo. Verujem da će naše institucije dati sve od sebe. Možda ne bi bilo dobro da mi dajemo neke naše predikcije. Ukoliko postoji neko krivično delo, ono treba da bude sankcionisano u skladu sa zakonom - ističe Arnautović.

Ona je istakla da Srbija treba da napusti Savet Evrope ukoliko tzv. Kosovo bude primljeno u tu instituciju.

- Šalju se poruke da za srpski narod na Kosovu nema mesta. Mi moramo biti odlučni i vrlo jasno pokazati stav - rekla je Arnautović.

Takođe je komentarisala i izjave Dinka Gruhonjića.

- Dinko Gruhonjić je čovek koji je 1995. godine došao iz Banjaluke i ima komunistički pedigre. On širi ogromnu mržnju na etničkoj i verskoj osnovi. Ne zaslužuje nikakav komentar, već da bude procesuiran - izjavila je.

Psihoterapeut Marija Milenković se uključila u program putem video-linka.

- Ako pričamo o psihološkim posledicama po dete u ovakvoj situaciji, one zaista mogu da budu dalekosežne. One mogu da u nekom budućem vremenu kod deteta izazovu posttraumatski sindrom. Svi se nadamo da je dete živo. Sledeća važna stavka je briga i emocionalno stanje deteta u ovom trenutku. Ja se samo nadam da dete ne trpi nijednu vrstu traume niti zlostavljanja - poručila je Milenković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija