• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2024

17:00

Danka je verovatno oteta dan ranije! Sumnja se da je neko tipovao otmičare o Dankinom kretanju! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

Danka je verovatno oteta dan ranije! Sumnja se da je neko tipovao otmičare o Dankinom kretanju! (VIDEO)

Podeli vest

Navode da se nestala devojčica Danka nalazi u Beču i da postoje sumnje da se radi o potencijalnoj trgovini ljudima, komentarisali su gosti Info dana, Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima, privatni detektiv Braca Zdravković i privrednik u Beču Dušan Berak.

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima istakao je da ako je u pitanju otmica, otmičarima je bila potrebna ozbiljna logistika o njenom kretanju i kretanju cele porodice.

- Trgovina ljudima kao biznis na globalnom nivou ostvari profit od 150 milijardi evra godišnje, a prema nezvaničnim navodima u okviru austrijske policije postoje navodi da se radi o trgovini ljudima. Moramo naravno čekati zvanične informacije policije pre nego što donesemo bilo kakave zaključke. Ukoliko se radi o otmici, otmičari su morali pratiti kretanje Danke i njene porodice, jer nije moguće da tako malo dete u malom mestu poput Banskog Polja ode daleko, a da ga niko ne primeti. Kada se radi o trgovini ljudima potrebna je ozbiljna logistika da bi se otmica izvela i žrtva transportovala van zemlje - rekao je Ibrahimović.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Privatni detektiv Braca Zdravković naveo je kako sumnja da je Danka oteta ili prodata dan ranije, jer nije moguće da malo dete promakne sistemu "Pronađi me" i da bude odvedena iz zemlje.

- Ukoliko je Danka van zemlje sumnjam na to da je prodata dan ranije, jer mi nije moguće da je nakon aktiviranja sistema Pronađi me niko nije pronašao devojčicu i da ona tom brzinom bude sprovedena van zemlje. Zato sumnjam da je prodata dan ranije kako bi se preduhitrio ceo taj sistem, ali se radujem tome da devojčica bude nađena živa i zdrava, a osećaj mi govori da će 4. aprila biti konačna istina o Dankinom nestanku, a to ne govorim zato što sam vidovit već zato što sam se operativnim poslom bavio godinama - rekao je Zdravković.

Foto: Zoran Sinko

 

Privrednik u Beču Dušan Berak konstatovao je da iz austrijske policije dolaze informacije da je Danka trenutno živa i zdrava što je u ovom trenutku najbitnije.

- Znam po imenu i prezimenu osobu koja je snimila snimak gde se vidi devojčica koja podseća na Danku, policija trenutno traga za više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa Dankinim nestankom. Policija grada Beča je navela kako smatraju da je dete živo i zdravo što je trenutno najbitnije. Trenutno se najviše sumnja na naše i rumunske državljane, ali još uvek nema dovoljno dokaza o tome. Austrijski mediji govore danima o Dankinom nestanku i objavljena je slika dve žene koje su usnimljene sa devojčicom i da su časne one bi se same prijavile policiji - rekao je Berak.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija