• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2024

10:04

Različita politička mišljenja se ne rešavaju nasiljem! Napadnuti aktivisti SNS: Neće nas uplašiti! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Različita politička mišljenja se ne rešavaju nasiljem! Napadnuti aktivisti SNS: Neće nas uplašiti! (VIDEO)

Podeli vest

Opozicija se krije pod sloganom "Srbija protiv nasilja", ali ne uspeva da prevari građane Srbije, jer retrospektiva delovanja opozicije i njenih pristalica okupljene oko navodne borbe protiv nasilja poslednjih meseci pokazala je upravo sasvim suprotno, a to je raspirivanje agresije i mržnje, širenje dezinformacija i vređanje. Ovim povodom su u "Info jutru" za Informer TV govorili napadnuti aktivisti Srpske napredne stranke Jelena Milosavljević, Biserka Ilić i Damir Memić.

Milosavljević ističe da "se različita politička mišljenja ne rešavaju nasiljem".

- Mi se bavimo našom kampanjom, a ne maltretiranjem ljudi. Ova agonija već dugo traje. Tu prosto nema granica. Različita politička mišljenja se ne mogu rešavati tako, niti se ljudi smeju pozivati da se tako ponašaju. Neće nas uplašiti, a to zastrašivanje mora da prestane - rekla je Milosavljević.

Foto: Pedja Milosavljević

Biserka Ilić

Ilić navodi da "ne može da shvati šta ljudima daje za pravo da se tako ponašaju".

- Nažalost, nisam stigla sve da snimim od početka. Mi držimo te štandove, tu prilaze naši simpatizeri, nikoga ne vučemo za rukav. Mi se trudimo da ostavimo takav utisak na sve. Nisam očekivala da će ovako nešto da se desi i žao mi je što nisam snimala od početka jer su to bile salve uvreda i psovki. Mi smo ostali mirni i dostojanstveni. Ne mogu da shvatim šta ljudima daje za pravo da se tako ponašaju. Nismo očekivali da će to otići tako daleko. Ako ste za nas, priđite i potpišite - poručuje Ilić.

Foto: Pedja Milosavljević

Damir Memić

Memić je poručio da "oni koji nisu za njih, ne moraju ništa da dobacuju, već samo da prođu pored".

- Kad sam video gospođu koja je pokazivala srednji prst i prilazila našem štandu, primetio sam da će tu ispasti neki problem s njom. Odlučio sam da stanem u odbranu mojoj starijoj koleginici. Nakon što je gospođa završila razgovor s mojom koleginicom, počela je da gađa upaljačima moju drugu koleginicu. Nasilje nas neće dovesti nigde. Ukoliko niste za nas, prođite pored i ne morate ništa da dobacujete - izjavio je Memić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)
Live TV

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)

Prvi kolegijum Skupštine Srbije posvećen preporukama ODIHR-a o izborima završen je juče, posle višečasovne rasprave, bez dogovora, a razgovori se nastavljaju u sredu. Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da su prihvaćena dva zahteva opozicije – formiranje nezavisne komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis objektivno izveštava i bude podjednako dostupan svima. Jedino, dodala je, nisu mogli da prihvate da beogradski i lokalni izbori koji nisu održani u decembru budu održani istog dana. Na ovu temu za Informer TV govorila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić u "Info jutru".

02.04.2024

12:40

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija