• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2024

22:00

Šiptarski lobisti sede u Briselu i huškaju Evropu da dozvoli progon Srba! Kurtijev teror nad Srbima prelazi sve granice!

Miloš Rafailović, Tanja Andrić

Live TV

Šiptarski lobisti sede u Briselu i huškaju Evropu da dozvoli progon Srba! Kurtijev teror nad Srbima prelazi sve granice!

Podeli vest

Hapšenje Srećka Sofronijevića i progon Srba na KiM, komentarisali su gosti Info večeri, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, Andrijana Arnautović iz SPS, Konstantin Dobrilović iz Slobodarske partije Austrije, Dejan Stanković iz Hrišćansko-demokratske stranke Belgije, direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić i supruga Srećka Sofronijevića Katarina Vasić Sofronijević.

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju naveo je kako Hrvatska ima svoje okupatorske snage na prostoru KiM i da oni to slave poput kolonijalnog zauzimanja zemlje.

- Čitava evropska politika je odavno umrežena, gde im Slovačka, Mađarska i Srbija odudaraju. Mi pokušavamo da nađemo prostor između pritisaka obe strane i odemo putem Švajcarske ka političkoj i vojnoj neutralnosti. Svestan sam da Hrvatska ima svoje okupatorske trupe na prostoru KiM i oni tamo nisu neutralni kako bi spasili one koji su ugroženi već kako bi nastavili srbofobnu politiku i slave to kao kolonijalno zauzimanje naših prostora. Mi u svojoj neutralnosti moramo da se iz ekonomskih razloga oslonimo i na Zapadne zemlje, jer bez ekonomije nema ni vojske - rekao je Bokan.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Andrijana Arnautović iz SPS istakla je kako Francuska podržava rezoluciju ko Srebrenici kako bi ogradila zemlje poput Hrvatske i Nemačke od genocida koje su one činile.

- Da nije Srba na KiM mi ne bi imali za šta da se borimo. Čitav dvadeseti vek bio je pun terora i raseljavanja Srba sa Kosova, a mi se konstantno trudimo da ih sačuvani. Dokle god Kurti ima podršku Zapada nama su ruke vezane i važno je vratiti pitanje KiM pod okrilje UN, jer tamo imamo i podršku Rusije. Francuska je podržala rezoluciju o Srebrenici u znak sećanja na žrtve, a tamo nije bilo genocida i jedini razlog što to podržavaju je kako bi se Nemačka i Hrvatska ogradile o genocida koje su same činile - rekla je Arnautovićeva.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Konstantin Dobrilović iz Slobodarske partije Austrije izjavio je da se nada kako će suverenističke partije u Evropi osvojiti dovoljno glasova da se zajedno bore za zdravu Evropu baziranu na hrišćanskim vrednostima.

- Ratna retorika u pojedinim Zapadnim zemljama je zastrašujuća, a pojedini njihovi analitičari stalno zveckaju oružjem. EU kritikuje Orbana i njegovu suverenu politiku zbog opiranja Briselu, mi želimo Srbiju u EU koja mora biti reformisana kako bismo imali bolju i zajedničku budućnost. Nadam se da će suverenističke partije u zemljama EU ostvariti dovoljni broj glasova kako bi se zajedno borili za zdravu Evropu koja počiva na hrišćanskim vrednostima - rekao je Dobrilović

Foto: informer/printscreen

 

Dejan Stanković govorio je kako poziva pametne ljude u srpskom narodu da počnu da se zalažu i lobiraju za interese Srbije.

- Albanska strana ima puno svojih lobista u Briselu, a velika greška Srba je što imamo mnogo pametnih ljudi koji nisu angažovani u političkom smislu zato ih pozivam sve da počnu da lobiraju za svoju zemlju - rekao je Stanković.


 

Direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić ukazao je na to da se Evropljani vode informacijama iz devedesetih kad god se diskutuje o Republici Srbiji.

- Lobiranjem svojih interesa uspeli smo da se pomeramo u uskom prostoru. Mi smo evropljanima nisko na lestvici prioriteta i oni se vode onim što znaju iz devedesetih godina zbog čega mi moramo im otvorimo oči. Nakon sukoba demokrata i republikanaca videćemo kakva će biti spoljna politika SAD prema operaciji u Gazi i Jemenu - Matić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Supruga Srećka Sofronijevića Katarina Vasić Sofronijević objasnila je okolnosti pod kojima je njen suprug iz pretnje hladnim oružjem i u prisustvu njihovo dvoje dece.

- Jutros smo krenuli put Novog Pazara, a potom su nas zaustavili i rekli da ima neko delo na šta je on rekao da nema potom su uperili oružje u njega. Vodili su ga iz kancelarije u kancelariju i čekali smo pola sata nakon čega sam sama čekala još 45 minuta uz tvdnje da ga vode u Mitrovicu. Nakon toga su mi rekli da ga ne vode u Mitrovicu dalje i ja još uvek nemam dozvolu da ga vidim. Srećko je pre toga bio u Zvečanu i nije imao bilo kakvu kaznu ili prijavu, a ovo nismo očekivali, jer da jesmo nikada se ne bi zaputili gore. Sutra ćemo saznati šta će raditi sa njim, a terete ga za incident u Zvečanu kada je bio ranjen. Moj sin je zbog incidenta pre dve godine prestao da priča advokat mi je rekao da je Srećko jak i da će ovo trajati. Srećko je bio hrabar i rekao mi je da ne može da beži zbog dece - rekla je Katarina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija