• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.04.2024

09:03

Sramotna odluka Saveta Evrope! Sami su sebe diskreditovali, a sada nastavljaju sa licemernim ponašanjem! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Sramotna odluka Saveta Evrope! Sami su sebe diskreditovali, a sada nastavljaju sa licemernim ponašanjem! (VIDEO)

Podeli vest

Parlamentarna skupština Saveta Evrope podržala je članstvo takozvanog Kosova i Metohije u ovoj organizaciji. Takozvano Kosovo je kandidaturu za članstvo podnelo pre dve godine. Gost "Info jutra" bio je Miloš Garić, Kosovo online, a uživo program putem vajber linka uključila se narodna poslanica Biljana Pantić Pilja.

Narodna poslanica Biljana Pantić Pilja rekla je da je odluka Saveta Evrope koja je juče donetana Parlamentarnoj skupštini sramotna, ali da ona još uvek ne znači ništa.

Foto: Informer printscreen

Biljana Pantić Pilja

-Generalno, atmosfera je ovakva unazad već godinu dana. Ovo odavno ima podršku zapadnih sila. Odluka je nažalost očekivana. Rusija nije u Savetu Evrope. Ovih 29 poslanika koji su bili protiv pokazuju da ne postoji jedinstvo po ovom pitanju. Ovde svaki poslanik glasa po svom nahođenju. Iako Grčka ne priznaje lažnu državu, imali smo poslanike koji su podržali ovu odluku. Jedan poslanik iz Nemačke je bio protiv ove odluke. Ima vremena do komiteta ministara da se promeni stav i da ovo možda ni ne dođe na dnevni red. Sledi nam diplomatska ofanziva- rekla je Biljana Pantić.

Miloš Garić, Kosovo online rekao je da dan nakon sednice Saveta Evrope možemo da hladne glave analiziramo ovu odluku koju smo donekle očekivali.

Foto: Pedja Milosavljević

Miloš Garić

-Radi se o velikim pritiscima od strane Saveta Evrope. Stvoren je jedan ambijent o tome da Savet Evrope neće učiniti ništa loše ako odstupi od svih svojih principa i svojih pravila. Ovim što su oni uradili govori o tome da je ovo skuvano u nekoj drugoj kuhinji. Sad smo tu gde jesmo. Evropa se odavno nalazi u krizi. Ona se potpuno odvojila od svojih principa i postulata. Sada ne znamo šta su pravila igre. Na plećima Srbije je ostalo da se bori za principe Saveta Evrope. Imamo sada španske poslanike koji su glasali, a imamo mađarske poslanike koji su se suprotstavili ovome. Možemo da gajimo jednu dozu optimizma da će doći do nekog obrta. Evropa se osramotila, kompromitovala je sebe nekim odlukama i nastavlja da se ponaša licemerno. Na slučaju Srbije brutalno gazi osnovna načela na kojima svet stoji- rekao je Garić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija