• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

13:03

Milošević je propustio bitnu priliku na Kosovu i Metohiji! Srpski seljak se bolje razume u politiku od srpskog studenta! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Milošević je propustio bitnu priliku na Kosovu i Metohiji! Srpski seljak se bolje razume u politiku od srpskog studenta! (VIDEO)

Podeli vest

Profesor dr Boris Bratina sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici komentarisao je trenutnu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini tokom svog gostovanja u "Info jutru" na Informer TV.

Bratina navodi da srpski narod ne želi da napusti svoje domove na Kosovu i Metohiji.

- Albanci i njihovi pomagači čine da unesu što više nereda u srpski narod. Cilj je da se protivnik oslabi što više. Svi narodi su nebeski ukoliko se bore za slobodu. Imamo snage slobode i imamo snage koje tu slobodu pokušavaju da anuliraju. Reakcije međunarodne zajednice su uglavnom takve da oni pojačavaju pritisak. Mislim da bosanski muslimani i Albanci su jedini pravi ljubitelji SAD među muslimanskim svetom. Za tu prokletu rezoluciju će glasati verovatno Kuvajt, Katar... Sigurni smo da, na primer, Sirija neće glasati za. Euleks ne radi svoj posao. Srbi imaju poverenja u UNMIK i KFOR. Mi se trudimo da imamo dobre odnose sa onim snagama koje su na terenu. Ja smatram da je svaki srpski seljak mnogo bolje upućen u politiku nego srpski student. Pre Aljbina Kurtija, sve srpske partije se za izbore skupe i naprave vlast. Mislim da je zadatak Srpske liste veoma težak. Srbi ne žele da odu sa Kosova. U vreme Miloševića je možda propuštena prilika da se napravi popis. Tad je trebalo reći: ko ima dokumenta, on je građanin. Mi moramo da pravimo vrlo oprezno poteze i poteze koji će što dalje od nas terati bilo kakve sukobe. Zajednica srpskih opština se neće dogoditi. Za nas je važno, ne samo da se vrati dinar, nego i da može da uđe srpska roba - rekao je Bratina.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija