• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.04.2024

17:21

Evropa priziva rat na Balkanu kako bi srušila Vučića! Posle 29 godina pričaju o genocidu u Srebrenici da bi skrenuli pažnju sa Gaze! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Evropa priziva rat na Balkanu kako bi srušila Vučića! Posle 29 godina pričaju o genocidu u Srebrenici da bi skrenuli pažnju sa Gaze! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik RS Milorad Dodik traži od Srbije da razume razilaženje od predsednika Vučića s obzirom na sramnu rezoluciju o Srebrenici. Prema njegovim rečima Vučić radi odgovoran posao i da je veliki državnik. On predlaže da RS odbije tu rezoluciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su

Stručnjak za bezbednost Gordana Mišev istakla je da je Balkan region zamrznutog konflikta.

Foto: Masha Bandjur

Gordana Mišev

-Nerešeni su problemi u Srbiji, na Kosovu i u BiH.  Zapad se uvek trudi da neke svoje konflikte reši na Balkanu. Amerika ima svoje probleme oko Trampa, probleme oko Izraela i Rusije, i sada to Evropa koristi da se otrgne od njih. Ja poštujem politike koje sprovode i Milorad Dodik i Aleksandar Vučić. Ovaj potez Dodika je sasvim logičan. Podsećate ljude na masakr, na njihovu bol. Zašto? Aleksandar Vučić ima dozu suptilnosti i zna šta sme da kaže u međunarodnim odnosima, a šta ne sme. Koliko provokacija smo dobili iz BiH i sa Kosova i Metohije? To se radi zato da bi se mi pokazali kao nasilni. To traje već više od dvadeset godina. Mi se oslanjamo na Međunarodno pravo i Dejtonski sporazum. Nisu ispoštovali Rezoluciju 12/44. Nisu ispoštovali ništa. Mi smo garanti Dejtonskog sporazuma i ne možemo da ga rušimo. Sada su UN u rukama moćnih država koje vrše pritisak na Srbiju- rekla je Gordana Mišev.

Stojan Stevanović, počasni konzul BiH u Švajcarskoj rekao je da on dolazi iz Republike Srpske i da je veoma vezan za to mesto i veliki investitor tamo.

Foto: Masha Bandjur

Stojan Stevanović

-Ovo nam nije trebalo sada nakon 29 godina. To pitanje samo podgreva mržnju i eskalaciju. Ne znam kome donosi dobro ako se ta rezolucija realizuje. Ovim pitanjem se smiče ta situacija u Palestini. Oni vraćaju tu negativnu loptu na RS. Ja sam u Švajcarskoj dobio jedan dopis od našeg poznatog pisca gde je potpis člana predstavništva tamo gde se poziva bosanski narod da ne sme napuštati BiH i da je spremno oružje u Sarajevu. Bure baruta je još uvek na Balkanu i to nekome paše. To neko hoće pogotovo ovim podgrevanjem posle 29 godina kada se dešava genocid u Palestini. Nemačka je sada u najvećoj krizi posle 1937. Oni žele svoje probleme da prebace na neku drugu stranu ili da bi se dodvorili nekoj drugoj strani. Danas je bolje ulagati u Srbiju nego u Nemačku, Austriju, pa i u Švajcarsku- rekao je Stevanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod.:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija