• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.05.2024

20:45

Rezolucija 1244 mora da se primeni! Zapad ugrožava teritorijalni integritet Srbije! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Rezolucija 1244 mora da se primeni! Zapad ugrožava teritorijalni integritet Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Glavnom dnevniku pored aktuelnih dešavanja, o rezoluciji 1244 govorili smo i sa gošćom Ninom Mitić iz ministarstva za ljudska i manjiska prava.

Nina Mitić iz ministarstva za ljudska i manjiska prava kaže da su Albanci uvek želeli separatizam kao i danas, a Srbi politiku unitarizma na Kosovu i Metohiji.

- Čuvena rezolucija 1244 je jako bitna za naš narod i očuvanje nacionalnog pitanja. Pitanje na KiM traje već skoro 2. veka. Pretežno srpsko stanovništo se sukobilo još krajem 19. veka, a tada su Albanci želeli separatizam kao i danas, a Srbi politiku unitarizma. Albanci su se pozivali na etnički kontekst, dok se Srbi pozivaju na istorijski kontekst i pravdu - rekla je Mitić.

Foto: Tanja Andric

Nina Mitić

 

Ona dodaje i da rezolucija 1244 garantuje da je KiM sastavni deo Srbije, kao i da će se naša zemlja boriti do poslednjeg Srbina za svetu srpsku zemlju.

- Krajem devedesetih je eskalirao sukob. Srpsko stanovništvo je pokušalo da se odbrani, a mediji su to spinovali kao da smo mi agresori. NATO je kasnije napao SR Jugoslaviju u velikoj agresiji. Potpisan je Kumanovski sporazum na kraju i doneta je rezolucija 1244 u kojoj piše da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će se sva raseljena lica vratiti i razoružaće se sve paravojne grupe kao što je bila OVK. Doći će dan kada ćemo slaviti Vidovdan na KiM i borba za našu svetu zemlju biće do poslednjeg Srbina - zaključila je Mitić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07