• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

09:38

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu! (VIDEO)

printscreen

Live TV

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu! (VIDEO)

Podeli vest

Danijela Vujičić, predsednica Odbora Skupštine za Kosovo i Metohiju i Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović analizirali su teror režima Aljbina Kurtija nad Srbima s Kosmeta. Oni su za Informer TV, u emisiji "Info jutro", govorili o "tihom pogromu" našeg naroda u južnoj pokrajini, kao i o njegovom suživotu sa Albancima.

Odalović ističe da će, ukoliko ovako nastavi, a međunarodna zajednica ostane nema na to, Aljbin Kurti izazvati ozbiljne probleme u regionu.

- Kosovu nije mesto u Savetu Evrope. To oni dobro znaju, zna i Stano. Oni ne mogu da prihvate da Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, da ima saradnju sa Kinom, da ne priznaje Kosovo i Metohiju... Srbija nije uradila ništa da bi oni danas radili ono što rade. Naprotiv, Srbija je ta koja pruža ruku i odgovorno izvršava svoje obaveze. Patrijarhu i vladikama nije dozvoljeno da odu u verski objekat zarad verskog događaja. Nenadu Jezdiću nije dozvoljeno da odigra kulturnu predstavu. Oni ne daju ništa za šta smatraju da im remeti bilo šta. Kurti će uvesti ove prostore u ozbiljne probleme budu li mu dozvolili da ovako nastavi. Tamo nema prostora da se živi ovako kako Kurti hoće. Nema budućnosti za Albance bez Srba tamo - kaže Odalović.

Foto: Informer

Danijela Vujičić

Vujičić je primetila da Kurti Srbima na Kosovu i Metohiji još samo vazduh nije zabranio.

- Ja sam lično rezervisana kada čujem izjave iz Brisela. Svako Kurtijevo zlodelo su neka saopštenja, a on vremenom uradi ono što je zamislio. Da, prekršen je sporazum iz 2014. godine. Ukidanje prava, slobode govora, slobode kretanja, slobode pisma... Sve je to slika života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Mislim da će nam u narednom periodu zabraniti i da dišemo vazduh jer je srpski. Mi govorimo o stanju koje je bilo nakon pogroma 2004. Atmosfera je sada još i gora jer je ovo tihi pogrom. Ljudi su tada otišli iz svojih kuća i nikada se nisu vratili jer je međunarodna zajednica okrenula glavu - navela je Vujičić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija