• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2020

20:23

Predsednik Vučić proglasio vanredno stanje na celoj teritoriji Republike Srbije! (VIDEO)

Podkast

Predsednik Vučić proglasio vanredno stanje na celoj teritoriji Republike Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Zatvaraju se škole, vrtići, fakulteti...

- Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Posle iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsednice Vlade, u skladu sa Ustavom, doneli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije!

Sastanku su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Siniša Mali, Goran Knežević, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Mladen Šarčević, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Vanja Udovičić, Slavica Ðukić Dejanović, Milan Krkobabić, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

- Hvala našim lekarima što su imali hrabrosti da kažu da deca nastave da idu u škole. Napadali ste i Pelemiša, Kona, Nestorovića. Sutra nema škole, vrtića, fakulteta, nema treninga, sporta, teretana. Lokalne samouprave će da vide kako će da ograniče rad restorana. Zatvara se život da bismo sačuvali život. Da bismo sačuvali naše roditelje. Školski program će ići preko više programa na televiziji. Vi deco učite, nećemo verovatno otvarati škole do kraja godine - rekao je Vučić.

Na sednici su bili i epidemiolog Predrag Kon, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović,v.d. direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, bivši direktor Infektivne klinike KCS Mijomir Pelemiš. 

Takođe, sastanku u Palati prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik PKS Marko Čadež, direktor Kancelarije za upravljanjen javnim ulaganjima Marko Blagojević...

Bonus video 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nika

pre 4 godine

Srbija u ovom trenutku mora biti jaka da bi uspela

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija