• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Alfa

08.01.2015

15:07

Sidran: Pravi Kusturica poginuo kao vojnik Armije BiH, ovo je njegov dvojnik Pantelija! (VIDEO)

Balkan

Sidran: Pravi Kusturica poginuo kao vojnik Armije BiH, ovo je njegov dvojnik Pantelija! (VIDEO)

Podeli vest

Sarejvski pisac i scenarista Abdulah Sidran tvrdi da je režiser Emir Kusturic poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja se predstavlja kao on zapravo njegov dvojnik kome je ime Pantelija Milisavljević!

Sidran je, pozivajući se na neke "izvore",  u emisiji na lokalne TV Alfa izjavio da je Kusturica stradao u ratnoj akcii na strani vojske BiH.

- Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS - rekao je Sidran.

On je čak naveo i drugu veziju navodne pogibije slavnog redatelja.

- Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista. Bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad - izjavio je Sidran.

Prema njegovim rečima, srpske tajne službe su lansirale dvojnika Emira Kusturice, kojin je izvesni Pantelija Milisavljević koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.  

- Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena - zaključio je Abdulah Sidran.

Podsetimo, Abdulah Sidran je  autor scenarija za dva filma u režiji Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu".

Pogledajte i snimak Sidranove šokantne tvrdnje i sami prosudite da li je Sidran bio ozbiljan ili namerno provocirao nekadašnjeg saradnika.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija