• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2015

21:58

SRBOMORZAC DOČEKAN VATROMETOM Glavaš se vratio u Osijek

Balkan

SRBOMORZAC DOČEKAN VATROMETOM Glavaš se vratio u Osijek

Podeli vest

Branimir Glavaš, koji je pušten iz zatvora u Mostaru gde je služio kaznu zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Osijeku, stigao je večeras u taj grad, gde je za njega organizovan svečani doček, uz koncert i vatromet



Pošto se popeo na binu, za ovu priliku postavljenu na Trgu slobode u Osijeku, Glavaš je pred oko 2.000 okupljenih poručio da aktuelna hrvatska vlada nije zaštitnica narodnih hrvatskih interesa, već da su to "sluge međunarodnih sila, Brisela i sluge Vašingtona", prenela je Hrvatska radio televizija.

- Ne želimo one koji nisu žrtvovali mali prst za hrvatsku slobodu - rekao je Glavaš, dok su okupljeni uzvikivali: "U boj, u boj, za narod svoj!"

Glavaš je govor počeo sledećim rečima:

- Dragi prijatelji, Hrvati i Hrvatice, sve vas pozdravljam u svoje ime, ali i u ime svih branitelja koji su branili ovaj herojski grad Osijek i istočne granice Republike Hrvatske od velikosrpske agresije.

Glavaš je u Osijek stigao sa zakašnjenjem, jer je oko sat vremena zadržan na granici s bosanske strane. 
AP/beta


On i njegova pratnja zadržani su na granicnom prelazu u Bosanskom Šamcu, jer su tamošnje pravosudne vlasti zaboravile da povuku zabranu napuštanja BiH za Glavaša, koja je važila dok se služio zatvorsku kaznu u Mostaru.

- Sutra je novi dan - kreću nove radne obveze u smislu pravne bitke - poručio je Glavaš pre dolaska u Osijek, prenose hrvatski mediji.

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda povuklo je poternicu za Branimirom Glavašem, koji je nedavno izašao iz mostarskog zatvora gde je služio kaznu zbog ratnih zločina nad Srbima.

Rešenje o pritvoru po sili zakona prestalo je da važi čim je počeo da izdržava zatvorsku kaznu, rečeno je u Sudu.

Poternicu za Glavašem zagrebački sud je raspisao 16. januara, pošto mu je Ustavni sud ukinuo pravosnažnu presudu na osam godina zatvora, zbog ratnih zločina nad Srbima, po kojoj je služio kaznu u Bosni i Hercegovini.

Po izlasku iz zatvora, 20. januara, još je važila nepravosnažna presuda kojom je bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora, pa je zagrebački sud raspisao poternicu.


Glavaš je bio osuđen u slučajevima "garaža" i "selotejp" na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, a odslužio je tri petine zatvorske kazne, i to u zatvorima u BiH, po svojoj volji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija