• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.02.2015

11:19

DRAMA IZNAD BEOGRADA Pilot sprečio katastrofu, bezbedno spustio avion!

Balkan

DRAMA IZNAD BEOGRADA Pilot sprečio katastrofu, bezbedno spustio avion!

Podeli vest

Avion je čak 40 minuta kružio iznad Beograda jer mu izuzetno jaki olujni vetrovi, kiša i grad nikako nisu dozvoljavali da sleti na pistu beogradskog Aerodoroma "Nikola Tesla"

Putnici koji su u petak kasno uveče putovali “Er Srbijom” iz Rima u Beograd preživeli su pravu dramu. Avion je čak 40 minuta kružio iznad Beograda jer mu izuzetno jaki olujni vetrovi, kiša i grad, nikako nisu dozvoljavali da sleti na pistu beogradskog Aerodoroma “Nikola Tesla”.

Samo zahvaljujući iskusnom pilotu, koji je na kraju uspeo da se izbori sa nesvakidašnjim vremenskim neprilikama, drami je i došao kraj.

– Četrdeset minuta trajalo je filmsko manevrisanje nad Beogradom u pokušaju da sletimo, i to u nenormalnim vremenskim uslovima. A izgledalo je bukvalno ovako – tri puta pokušavamo da sletimo i u poslednjem trenutku odustajemo, uspinjući se sa velikom mukom. Prkosimo vetru kojhi nas nosi kao pero, dok se avion trese… Propadamo… U potpunom smo mraku… Obilazimo Avalu prvi put, pa drugi, a onda i treći put. Više ne vidimo ništa, samo se uspinjemo, sa teškom mukom. I niko nam se više ne obraća. Grad tuče kao lud, a prozore magli kiša – priča sagovornica za “Alo”.

Ona kaže da je pomislila da je ovo kraj.

Tanjug

– Prvi put u životu sam pomislila – gotovo je. Čuje se vrisak, nekome je pozlilo. Majstori iz kabine prave manevar udesno, osećaš da se avion okreće oko svoje ose, skoro pa za 180 stepeni. E, to sam videla samo na filmu. Četvrti put čujem – Cabin crew, please take your seats for landing, samo što je sada glas kapetana piskutav i nervozan. Ali preživesmo – ispričala je jedna od putnica koja je svoju priču podelila i sa korisnicima društvenih mreža.

Avion je sleteo svega nekoliko minuta pre ponoći. Inače, svi avioni su sletali od Avale jer od Dobanovaca nije bilo moguće zbog grada i jakog vetra.

– Trebalo je da sletimo u 22.15, ali smo iz Rima kasnili otprilike nekih pola sata jer su i tamo zbog vetrova zatvorili gotovo ceo aerodrom i ostavili samo jednu liniju za uzletanje. Bilo je gadno. Dobro je da se pilot uopšte odlučio na sletanje. Onome ko je upravljao avionom čestitam i zahvaljujem se. Imamo najbolje pilote. Inače, simpatična ni je bila perserka Nevena koja je “automatizovanim” glasom, na kraju, kad smo ko0načno sleteli, rekla “nadam se da vam je let sa nama bio prijatan – navodi sagovornica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija