• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: HRT

10.03.2015

07:44

STIGAO KUĆI Glavaš vraćen u zatvor!

Balkan

STIGAO KUĆI Glavaš vraćen u zatvor!

Podeli vest

Osuđenik za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku Branimir Glavaš, koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja juče odveden u bolnicu, vraćen je u istražni zatvor u zagrebačkom Remetincu pošto lekarima nije dozvolio da ga pregledaju, javlja HRT

Glavaš štrajkuje glađu i ne pije vodu od prošlog četvrtka, kada je pritvoren.

Vrhovni sud Hrvatske prihvatio je prošle sedmice žalbu tužilaštva na odluku Županijskog suda i Branimiru Glavašu ponovo odredio istražni zatvor.

Pritvor mu je određen zbog toga što je na snazi prvostepena presuda kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. godine.

Pravne nedoumice proizvela je januarska odluka Ustavnog suda Hrvatske o poništenju pravosnažne presude Vrhovnog suda kojom je Glavaš bio osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. Sud je zatražio da se postupak ponovi.

Glavaš je potom pušten iz mostarskog zatvora u kojeme je bio jer je uoči izricanja presude u Hrvatskoj pobegao u BIH čije državljanstvo takođe ima.

U zatvoru je ukupno proveo više od pet godina.

Glavaš je već štrajkovao glađu 2007. godine kada je bio u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. u slučajevima "Garaža" i "Selotejp". I tada je zbog lošeg zdravstvenog stanja bio u bolnici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko

pre 9 godina

Klasičan primer velikih domoljubnih koljača i onih koji su se iživljavali nad vezanim, zarobljenim i nedužnim ljudima da su obične kukavice i pizde od ljudi !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija