• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2015

09:52

KOLINDA: Iz Beograda stižu pozitivni signali

Balkan

KOLINDA: Iz Beograda stižu pozitivni signali

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je za slovenačku televiziju da iz Beograda ima "pozitivne signale" u vezi sa budućim odnosima Srbije sa Hrvatskom i rešavanjem otvorenih pitanja

Kitarović je u jednosatnom razgovoru u Ljubljani, posle trilateralnog sastanka u subotu sa predsednicima Slovenije i Austrije, rekla da iz kontakata sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem ima osećaj da i zvanični Beograd "ne odobrava, već osuđuje neke neprihvatljive ekscese Vojislava Šešelja", prenela je Hina.

Na pitanje o problemu ćirilice u Vukovaru, Kitarović je kazala da je za poštovanje zakona, ali da nametanje i forsiranje ćirilice u Vukovaru na natpisima javnih ustanova "otvara stare rane" Hrvatima u tom gradu koji su pretrpeli stradanja.

Kitarović smatra da to ne smiruje, niti normalizuje situaciju ni za srpsku manjinu i da se nada da će lokalna vlast za to naći adekvatno i pametno rešenje.

- Teško je o tome govoriti ako ne dođete u Vukovar - rekla je hrvatska predsednica, ocenjujući da je nametanje ćirilićnih tabli sprovedeno tako da je u gradu izazvalo "nemir". 

Kitarović je potvrdila da neće otići u Moskvu na rusku proslavu 70. godišnjice okončanja Drugog svetskog rata, navodeći da bi zbog sadašnje politike Vladimira Putina to bio pogrešni signal.

Ona je poručila da bez više dijaloga i nalaženja političkog konsenzusa, Hrvatska neće moći da izađe iz krize, ističući da bi želela da podstakne jači dijalog vlade i opozicije da bi se došlo do političkog konsenzusa o budućnosti.

Ponovila je i da insistira na sazivanju posebne sednice vlade na kojoj bi vlada "položila račune građanima" o tome što je do sada uradila, dodajući da u tome ne vidi nikakav problem, jer vlada ionako redovno zbog članstva u EU "polaže račune Briselu".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija