• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2015

12:53

HAOS U MAKEDONIJI Teroristi OVK zauzeli policijsku stanicu!

Balkan

HAOS U MAKEDONIJI Teroristi OVK zauzeli policijsku stanicu!

Podeli vest

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30h posle ponoći.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najverovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbednom, ali nije jasno šta se dešava sa karaulom niti kakva je situacija u selu Gošince.

Kako je rekao makedonski ministar policije Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su maske sa oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je sa policajcima "na lošem makedonskom" komunicirao jedan od njih.

- Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Volimo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati - rekao je jedan od terorista.

Teroristi su razoružali, vezali i tukli četvoricu policajaca, a ceo događaj su snimili i kamerom. Zatim su im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobegnu inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PAVLE

pre 9 godina

NAŽALOST - POČELO JE! KONCEPT VELIKE ALBANIJE - SPROVODI SE NAČELIMA TERORISTIČKE BORBE, BAŠ KAO I NA KOSOVU - GDE JE TERORIZAM UŠAO NA "MALA VRATA" PREKO SAVETA BEZBEDNOSTI KAO LEGITIMNO POLITIČKO SREDSTVO KOJIM SE MOŽE OSTVARITI - POLITIČKI CILJ! TO SU DOKAZALI - PRAVNIM PRIZNAVANJEM NEZAVISNE DRŽAVE KOSOVO! NA OVAJ NAČIN, TERORIZAM JE OD STRANE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE - PROGLAŠEN ZA LEGITIMNO POLITIČKO SREDSTVO!I SVE ONE DRŽAVE KOJE SU PRIZNALE NEZAVISNO KOSOVO UKLJUČUJUĆI I MAKEDONIJU I CRNU GORU - LEGALIZOVALE SU TERORIZAM!!!

stanko

pre 9 godina

Makedonci alal vam moj priznali ste Kosovo i njenu nezavisniost , sad su presli na Vas da Vas tamburaju , verovatno ste zasluzili, pruzili ste im mali prst, uzece vam i dusu i telo

hok

pre 9 godina

A Makedonije beše priznala Kosovo,e pa zaigrala mečka i pred vaša vrata.

Dragi

pre 9 godina

Ne želim da budem pogrešno svhaćen, ALI smatram da je ovo logičan nastavak događanja. Šiptari su shvatili da ih podržava Veliki brat(Englezi, Nemci i Ameri) i s punim pravom jačega rade dalje na stvaranje Velike Albanije! Makedonci, pa i Grci su ćutali kada je cepana Srbija od Kosmeta, a kada su nas bombardovali šiptarski zaštitnici, Makedonci su se našli na usluzi agresorima. E sada je došla i Makedonija, a već sutra i Grčka i Crna Gora će početi da kukaju.

branko

pre 9 godina

Dragi, preko grcke nije presao ni jedan kamion sa oruzjem, niti je i jedan avion poleteo sa grckih aerodroma. Deca ciji su ocevi poginuli, su godinama dolazili ovde na letovanje, gde su ih primali grci u svojim kucama. Za vreme embaraga, lekove i vakcine koje si dobijao iz madjarske su redovno bacana( jer im je istekao rok) za hranu da ne pricam. Koliko pomoci ti je stiglo iz grcke. Sto se tice da ce grcka sutra doci na red, mozda si u pravu i ako dodje veruj mi da ce oni ostrije odreagovati nego sto smo mi sa siptarima.

branko

pre 9 godina

Za komentatora Dragi, ne zaboravi Grci NISU PRIZNALI KOSOVO, A MI SMO PRIZNALI BJRM,( PO IMENU MAKEDONIJA), a koji su inace PRIZNALI KOSOVO.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija