• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2015

21:42

MINISTAR BEZBEDNOSTI OKTRIO: Moguć novi teroristički napad u BiH!

Balkan

MINISTAR BEZBEDNOSTI OKTRIO: Moguć novi teroristički napad u BiH!

Podeli vest

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da su bezbednosne službe BiH dobile dojavu o pretnjama novim terorističkim napadom u Bosni i Hercegovini




Kako prenose banjalučki mediji, on je rekao da je određena informacija dobijena od jedne partnerske službe iz regiona o tome da postoje indicije i obaveštajni podaci o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH.

Govoreći za banjalučku Alternativnu televiziju, rekao je da su sve bezbednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprineti njenom rasvetljavanju.

Preduzete su i sve mere vezane za bezbednost objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada, kazao je Mektić.

On je rekao da je nekoliko dana pre napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podeljena svim bezbednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je "na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad".

Bilo bi neophodno da svaka bezbednosnsa agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim podatkom i da li su preduzeli mere na sprečavanju takvog događaja, ocenio je Mektić.

printscreen


- Nadam se da smo iz svega toga poslednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku video sam da sve bezbednosne agencije u BiH izražavaju punu opredeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH - istakao je Mektić, preneli su banjalučki mediji.

On smatra i da treba nešto menjati u smislu saradnje i elektronske razmene podataka između bezbednosnih agencija u BiH i tužilaštava.

Mektić je, takođe, rekao da se policijske i bezbednosne agencije u BiH moraju osloboditi političkih uticaja, dok se u Tužilaštvu BiH mora uspostaviti posebno odeljenje sa tužiocima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 8 godina

Bosna ima Ministra bezbednosti, fali joj samo bezbednost!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17