• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2015

18:27

STROGO POV.: Posle Makedonije, Šiptari udaraju na Srbiju, CG i RS!

Balkan

STROGO POV.: Posle Makedonije, Šiptari udaraju na Srbiju, CG i RS!

Podeli vest

Makedonska policija sprečila detonaciju pet automobila-bombi u Kumanovu i Skoplju... Obaveštajni podaci kažu da su sledeće mete šiptarskih ekstremista Podgorica, Herceg Novi, Beograd, Niš i Banjaluka!... Vođe terorista svojim pristalicama tvrde da imaju podršku Amerike!?!
Reuters

Oružani sukob šiptarskih ekstremista i makedonske policije u Kumanovu, u kojem je tokom vikenda poginulo osam policajaca i 14 terorista, deo je šire strategije stvaranja haosa na Balkanu i moguć početak ozbiljnih sukoba u Makedoniji, ali i u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Operativni podaci srpskih i makedonskih obaveštajaca s terena pokazuju, naime, da Šiptari spremaju napade i u Skoplju, Podgorici, Herceg Novom, Nišu Beogradu, ali i Banjaluci!

Policija u punoj pripravnosti

 

Policija će biti prisutna u svakom ugroženom delu zemlje. Ne možemo reći da će nas terorizam zaobići
Nebojša Stefanović, ministar policije

Automobili-bombe

Kako tvrde naši izvori, makedonski policajci su tokom poslednjih sukoba deaktivirali pet automobila-bombi u Kumanovu i Skoplju!

Tokom antiterorističke operacije kod ubijenih i uhapšenih ekstremista nađene su i mape većih gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj na kojima su obeležena najprometnija mesta.

Ovo "targetiranje", ističu upućeni, navodi na zaključak da su teroristi, posle Kumanova i Skoplja, pripremili i bombaške akcije širom regiona.

- Slično Kumanovu i Skoplju, plan je bio da se u Podgorici, Herceg Novom, Nišu, Beogradu i Banjaluci automobili-bombe parkiraju na najprometnijim mestima i da se eksploziv aktivira u vreme saobraćajnog špica kad je najviše ljudi na ulicama... Taj zločinački plan je za sada osujećen, ali niko ne može više da bude siguran da neki drugi ekstremisti neće pokušati nove napade - prenosi naš izvor.

Sasvim je interesantno to, dodaje izvor Informera, da vođe šiptarskih terorista svojim pristalicama govore da za sve akcije i napade imaju podršku SAD!?!

- Treba biti slep pa ne primetiti da iza svega stoje interesi američkih moćnika. Oni koriste albanske teroriste kao pione jer im odgovara nestabilnost...

Niko u MUP i BIA nije želeo zvanično da priča na ovu temu. Da je stvar ozbiljna, međutim, indirektno je potvrdio ministar policije Nebojša Stefanović, koji je juče saopštio da se mesecima podiže borbena gotovost naših specijalnih jedinica.

Ideja "velike Albanije" ima podršku Zapada, to se vidi po izveštajima zapadnih medija o Kumanovu
Petar Cvetković, direktor VBA

- Jakim snagama bićemo prisutni u svakom delu zemlje gde bi moglo doći do ugrožavanja. Nažalost, ne možemo da kažemo da će terorizam zaobići region, što se pokazalo u Makedoniji i Republici Srpskoj. Teroristički napadi idu u prilog onima koji žele haos na u regionu... - poručio je Stefanović.

Cilj "velika Albanija"

Na drugoj strani, direktor VBA Petar Cvetković potvrdio je da šiptarski ekstremisti pod parolom "velike Albanije" imaju određenu podršku Zapada.

Šiptari hoće Srbiju do Niša
 

Takozvana etnička "velika Albanija", koja je krajnji cilj šiptarskih ekstremista, prostire se sve do Niša, zauzima više od pola Crne Gore i Makedonije i dobar der Grčke!
- Ta ideja trenutno je neostvariva dokle god je ovakav evropski poredak na snazi. Međutim, u Makedoniji je druga priča jer je albanska zajednica zaokružila teritorije na koje ima pretenzije. Za nas u Srbiji je najveći problem propustljivost granice na jugu, kod Preševa, i nadam se da će nadležni organi uraditi sve da spreče "prelivanje" krize na našu teritoriju - poručuje istoričar Bojan Dimitrijević.

- To se vidi i po tome što političke izjave o toj ideju nisu osuđene, ali i po tome kako su zapadni mediji izveštavali o Kumanovu - istakao je Cvetković, dodavši da je Makedonija od naših službi upozorena još u aprilu.

- Pripadnici terorističke grupe koja je delovala u Kumanovu uglavnom su sa Kosova, ali su pojedini članovi i iz Makedonije, pa čak i s juga centralne Srbije! Njihov cilj je, kako kažu, stvaranje "velike Albanije"!

Analitičar Dušan Janjić ocenjuje, konačno, da je napad u Makedoniji "veoma ozbiljna pretnja po državu Srbiju".

- Službe su povukle neophodne mere, ali mora se, pre svega, nastaviti dijalog s Prištinom jer će se jedino tako ublažiti mogućnost da Srbija bude jedna od sledećih meta terorista - zaključuje Janjić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BAALKHAN

pre 8 godina

drzavne bezbednosti ponovo rade punom parom. s obzirom na to koliko su narodi glupi i zadrti,verovatno ih ponovo ceka masovno stradavanje u bratoubilackom pokolju,kojim ce naravno upravljati mracni delovi tajnih sluzbi.

Ja

pre 8 godina

Mogu Oni Samo Da Sanjaju Njihovu Veliku Albaniju. Sta Mislite Da Ce Rusija To Dozvoliti ..... Hoce Malo Morgen

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija