• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

27.05.2015

07:29

NOVI TEORIJA ZAVERE O BROZOVIMA Jovanka htela da ubije Tita!

Balkan

NOVI TEORIJA ZAVERE O BROZOVIMA Jovanka htela da ubije Tita!

Podeli vest

Nalazi Jovankinog zdravstvenog stanja iz sedamdesetih pokazuju da je imala psihički "paranoidni poremećaj". Lekar Kušić je kod nje primetio "prisustvo psihičke napetosti, uz promenljivost raspoloženja", koje je popuštalo posle uzimanja alkohola ili tokom obroka

Kada zdravstveno stanje bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita pogoršao, njegova suprugaJovanka često mu je govorila da neko želi da ga otruje zbog čega mu je branila da pije lekove. Ipak, Maršalovi saradnici plašili su se da će ga baš ona ubiti.

Ove detalje iz ličnog života Brozovih otkriva nova knjiga Ive i Slavka Goldštajna koja će uskoro biti objavljena u Zagrebu, prenose beogradski mediji.

U knjizi će biti i delovi izveštaja Titovog lekara Miroljuba Kušića, koji tvrdi da se Jovanka energično suprotstavljala tome da Tito prima bilo kakve injekcije, a u početku se protivila i insulinskoj terapiji uprkos opasnosti od dijaetičke kome koja mu je pretila.

– Kušić konstatuje da se u tom razdoblju “psihičko stanje Jovanke Broz postepeno izmenilo i da ga je karakterisala povećana agresivnost. Titovi saradnici su se zabrinuli za njegovo zdravlje, pa i život, jer nisu bili sigurni neće li ga Jovanka “napasti nekim tupim predmetom, a nisu bili sigurni nema li ona pri sebi i pištolj” – navodi se u knjizi.Nalazi Jovankinog zdravstvenog stanja iz sedamdesetih pokazuju da je imala psihički “paranoidni poremećaj”. Kušić je kod nje primetio “prisustvo psihičke napetosti, uz promenljivost raspoloženja”, koje je popuštalo posle uzimanja alkohola ili tokom obroka.

Office of the President of the United States

– Kušić konstatuje da je kod Jovanke Bro postojao “patolšoki, opsesivni strah“, kao i “sumnjičavost i ideje proanjanja” – navodi se u knjizi.

Ipak, Tito je smatrao da se radi o”nezreloj ličnosti, koja nije dorasla situaciji u kojoj se našla”, a da i “klimaks utiče na to”.

Titov unuk Joška Broz pak smatra da je Jovanka zbog prevelike ljubavi prema Titu imala strah kad je reč o njegovoj bezbednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuksan

pre 8 godina

Brzo je bio u pravu da Jovanka nije dorasla situaciji u kojoj se našla. Posebno što Broz nije bio iskren prema njoj...

Dragomir

pre 8 godina

Расна српкиња се по партијској наредби удала за аустроугарског каплара Јозефа Броза званог Тита?По годинама могао јој бити отац!Није имала никакав живот а гледала је пропадање државе где се кредитима стварао привидан добар живот.Гледала је како се њен српски народ пљачка и политички разједињује.Остала је без порода и до краја живота веома јадно живела!

Cole5

pre 8 godina

gle sedamdesetih godina htela da ubije tita, da je htela to je mogla uciniti jer je spavala sa njim, elem jovanku je trebalo skinuti jer su se poltroni oko tita bojali, a drugi razlog je taj sto se trazilo da u ustavu koji je trebao da se donese 1974 godine da hrvatska dobije dve pokraine po ugledu na srbiju ( sap lika i kordun i sap istocna slavonija i baranja ) obe pokraine su bile sa vecinskim srpskim zivljem. sledeci razlog je taj jer tito hteo da umanji posledice maspoka ( uplasio se jovanke i njene jake veze sa generalima. zaq vreme manevara lika 72 nacelnik generalstaba general Djoko Jovanic je pred titom odvalio samar savki dabcevic-kucar jer je krenula da mu se mesa u komandovanje. inace savka je smenjena 1972 neposredno posle manevara jer je bila vodja maspoka.) a drugi slicaj koji je jako bitan je taj kada su sa politicke scene odleteli Mika Tripalo i Latinka Perovic i cela garnitura profesora i asistenata sa pravnog fakulteta u beogradu pred donosenje ustava iz 1974, koji je pisao najveci izdajnik srpskog naroda u komunistickoj istoriji srbije draza markovic inace stric mire markovic. ustavom iz 1974 godine srbija je pretvorena u beogradski pasaluk jer su pokraine u njenom sastavu imale veca ovlastenja nego sama republika. pa danas canak i ostali potomci komunistickih lidera traze neka prava na osnovu tog ustava

Smilja

pre 8 godina

Kakva gomila gluposti. Neko ovim hoce da opere svoju ili svojih oceva mutnu proslost. ''Prisustvo psihicke napetosti uz promenljivo raspolozenje'' danas je prisutno kod 90% nas. Da li to znaci da svi mi planiramo da ubijemo bracnog partnera? Budalastine!

Dragomir

pre 8 godina

Смиљо,ја сам у браку готово четири деценије и никада нисам ни помислио да убијем моју Радојку.Никада!НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ ПОСЛЕ УБИСТВА ПОВАМПИРИ?Овако ми дође боље.Ћоутим и трпим а када боље размислим ниш ми не фали.Да је моја Радојка туђа како би трчао за њом!

Profesionalac

pre 8 godina

Radio sam u službi - i poznajem dosta ljudi koji su bili i u bližem okruženju! Najbliži ISTINI je komentar pod pseudonimom Cole 5 ! Ostalo - samo nagađanja i budalaštine ......

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Истине ради, овога што знамо као Јосип Броз, алијас тито, био је заправо Валтер Вајс, амерички држављанин, пољског порекла (пољски јеврејин). НИкада није научио енглески, увек се дружио са пољским емигрантима, и као слепи путник је доспео у Европу. Авантуриста, ситан преварант и крупан нерадник, преузима 1916. идентитет преминулог Јосипа Броза и тако се остатак живота предтављао. Сетити се само химне Хеј Словени, која није ништа друго него лош препев пољске националне химне. Иначе, истакнути члан масонске ложе П2 из Перуђе, на чијем је гробљу и сахрањен. Све у вези са другом Валтером је била фарса и лаж, коју смо на крају крваво платили. Сетите се дебилне песмице "6 буктиња пламте и причају свима, да 6 република наша домовина и 6 народа" (три шестице). Паметном и више него довољно! А другови прелетери, опет ће, четвртог маја у тзв. кућу цвећа (ироничног ли назива) поклонити се сенима непознатог несрећника који ту почива. Што би рекао друг Валтер: "Прва пролетерска - марш по(д) лед!

Pavle

pre 8 godina

Sve si u pravu Vranjski - ali mislim da je preuzimanje identiteta moralo biti kasnije ! Seti se pravi Josip Broz je radio u "Goši" između 2 rata gde je izgubio domali prst !! Seti se "bombaškog procesa" i presude Josipu Brozu ! Identitet je ukraden u Komintersni nakon čistke kadrova a pravi Josip Broz je stragao samo zato što je bio sličan likom - agentu Walteru, koji je najverovatnije bio dvostruki špijun u Kominterni... Čerčil je to morao znati - jer je u njega imao bezgranično poverenje. Lažni Broz je nesumnjivo Poljak po nacionalnosti a sestra mu je bila plemkinja po prezimenu Maćuk (udata) čiji sin živi i danas u Lođu i pokazuje slike ujaka - pokojnog jugoslovenskog predsednika !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija