• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

08.06.2015

21:46

MAKEDONSKI NOVINAR TVRDI U Kumanovu sa teroristima stradali i američki instruktori!

Balkan

MAKEDONSKI NOVINAR TVRDI U Kumanovu sa teroristima stradali i američki instruktori!

Podeli vest

Miroslav Nedelkovski, jedan od najpoznatijih makedonskih novinara, na nedavno održanoj prestižnoj međunarodnoj bečkoj konferenciji u organizaciji Nezavisne asocijacije novinara u borbi za mir, objelodanio je ekskluzivne informacije o nedavnim sukobima u Kumanovu

Kako tvrdi Nedelkovski veliki pritisak zapadnih centara moći bio je, da se prava istina o sukobima sakrije od javnosti u Makedoniji i regionu.

- Grupa od 150 terorista napala je državu. Kao i u konfliktu 2001, ova grupa je uključivala više inostranih plaćenika, većinom američkih i britanskih instruktora, koji su došli iz baze Bondstil na Kosmetu- rekao je tokom svog obraćanja Nedelkovski i nastavio:

- Naša (makednoska) policija krenula je da uništi grupu. Taj proces trajao je tokom subote i nedelje. Već u nedelju ujutro ambasadori zapadnih zemalja počeli su da pritiskaju na naše rukovodstvo da obustavi borbu i dozvoli evakuaciju terorista.

Nedelkovski dalje u svom obraćanju tvrdi da je makednoska vlada odbacila zahteve stranih ambasadora i u potpunosti likvidirala, ili uhapsila kompletnu terorističku grupu i dodaje:

 - Pod velikim međunarodnim pritiskom, početne vesti o više od 35 likvidiranih terorista, ubrzo su redukovane na samo 14, odnosno konačnih samo 10.

U ponedeljak rano ujutro šef misije EU, ambasadori SAD, Britanije, Francuske, Nemačke i Italije insistirali su na susretu sa našim premijerom i predsednikom. Oni su eskplicitno tražili da imena ubijenih Amerikanaca i Britanaca, identifikovanih u akciji ne budu objavljena“.

Kada se sve dostupne činjenice saberu, izgleda da sukob u Kumanovu predstavlja preventivni udar makedonskih vlasti na terorističku grupu ubačenu kao moguću podršku makedonskoj opoziciji, svega nekoliko od kako je otpočela sa pripremom skopskog Majdana. Tome u prilog ide i komentar odličnog poznavaoca prilika u Makedoniji beogradskog novinara Željka Cvijanovića.

U svom osvrtu na incident u Kumanovu, Cvijanović navodi:

- Gruevski je u Kumanovu prvi udario, i to muški; i to ne na nekakav bašibozuk, koji je bio otpisan čim je ušao u Makedoniju, već na elitu albanskih terorista, među kojima su bila i četiri ratna komandanta OVK, tipovi koji tamo imaju status hodajućih spomenika. Ako se taj njihov status pomnoži sa brojem sati koji je svaki od njih za poslednje dve decenije proveo po kampovima za obuku NATO, dolazimo na adresu još jedne jake firme na koju je Gruevski udario i desetkovao joj pitomce, konstatuje Cvijanović. 

Kako navodi Miroslav Nedelkoviski, sve više Makedonaca uviđa podlu i licemjernu igru zapadnih centara moći prema njihovoj zemlji, te je podrška učlanjenju Makedonije u NATO i EU, sa 90% od pre nekoliko godina, trenutno je pala ispod 50%.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Kakva je razlika između Makedonca i mačeta? Pa, mače progleda za 6 nedelja - a Makedoncima je trebalo 16 godina !

Lala

pre 8 godina

Ta slušajte Vi Makedonci , ne sme se puca na te američke - "konstruktore" !

Cole5

pre 8 godina

o tome vrapci godinama cvrkucu samo nema ko da ih cuje. lepo povezite, ukraina - makedonija - turska ( izbori u turskoj i onaj verski poglavar iz amerike koji se suprostavlja erdoganu ). sve je to povezano sa gasovodom juzni ili turski tok i gledanjem amerike da po svaku cenu sprece njegovu izgradu. pored toga pogledajte na kari trasu protezanja teritorije koju drzi islamska drzava i ako se setite najava da treba da se gradi gasovod nabuko i njegove trase svaticete i da je islamska drzava pod kontrolom amera, a i one pretnje koje su upucene nama su u toj funkciji da bi mi odustali od gasovoda, jer ameri moraju da oplackaju gasna nalazista u jermeniji i azerbedzanu koja su pod njihovom kontrolom...

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija