• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.06.2015

20:13

DODIK: Srebrenica je mesto genocida nad Srbima i Bošnjacima!

Balkan

DODIK: Srebrenica je mesto genocida nad Srbima i Bošnjacima!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi Srebrenica trebalo da se proglasi mestom gde je počinjen genocid i nad Srbima i nad Bošnjacima

Dodik smatra da bi se na taj način zajednički odala pošta žrtvama, a svetu poručilo da se genocid desio na obe strane.

- Ne bih imao ništa protiv da bilo ko u svetu uputi rezoluciju i kaže - Srebrenica je mesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima - kazao je Dodik, a prenosi Radio-televizija RS (RT RS).

Prema njegovim rečima, spreman je da prihvati tako nešto kao deo integralnog procesa pomirenja, ali da je uveren da će Bošnjaci odbiti takav predlog.

Dodik očekuje da predstavnici Republike Srpske neće dozvoliti da BiH, kao članica UN-a, prihvati i da preliminarnu saglasnost na tekst rezolucije o Srebrenici kakva je stigla u Predsedništvo BiH, dodavši da će šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova tokom predstojeće posete Sankt Petergubru zamoliti da Rusija u Savetu bezbednosti stavi veto na britansku rezoluciju o Srebrenici.

- Pokušaću da objasnim da je nama to važno upravo zato što se zanemaruju srpske žrtve, a ako se želi pažnja na Srebrenici, onda to mora da bude pažnja koja će biti usmerena na žrtve i bošnjačkog i srpskog naroda - istakao je predsednik RS.

Dodik je još istakao da Srbi ne smeju da priznaju rezoluciju o Srebrenici, navodeći da "koliko je nekima bitno da nameću svoju stranu priče, toliko je i Srbima bitno da se ne širi neistina.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija