• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2015

11:39

TAČI ZAHVALIO ANGELI: Danke Dojčland!

Balkan

TAČI ZAHVALIO ANGELI: Danke Dojčland!

Podeli vest

Nemačka ostaje vodeći partner Kosova, napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik kosovskog premijera Hašim Tači i dodao "Hvala kancelarki Merkel! I Danke Dojčland"

 


Tači, koji je juče u Berlinu boravio sa premijerom Kosova Isom Mustafom, kaže i da je razgovor sa Merkelovom za njega bila čast, da je razgovor bio vrlo srdačan, kao i radni ručak, te dodao da su nemačku kancelarku uverili da će Priština vrlo brzo osnovati specijalni sud za zločine koje je počinila Oslobodilačka vojska Kosova.

Tači, koji je i lider Demokratske partije Kosova, čiji su poslanici u petak glasali protiv usvajanja amandmana koji bi trebalo da omoguće donošenje zakona o formiranju specijalnog suda, kaže da su on i Mustafa obećali da će "nastaviti da budu konstruktivni i usmereni na dijalog Beograda i Prištine, u kome posreduje EU, o postizanju novih sporazuma". 

- Takođe smo razgovarali i o inicijativi kancelarke Merkel, tzv. Berlinski proces, koji podržava približavanje zemalja Zapadnog Balkana putem ekonomskog razvoja. Tražili smo kancelarkinu podršku i u procesu liberalizacije viznog režima za Kosovare i za ubrzavanje procesa učlanjenja Kosova u EU - naveo je Tači na svom Fejsbuk profilu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija