• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

22.07.2015

07:58

RUDAN: Bože, da se barem nije rodilo čudovište zvano Hrvatska!

Balkan

RUDAN: Bože, da se barem nije rodilo čudovište zvano Hrvatska!

Podeli vest

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan se u svom autorskom blogu osvrnula na sramnu proslavu akcije „Oluja“, gde je na sebi svojstven način analizirala ovu skandaloznu odluku susedne države. Prenosimo vam delove njenog bloga

„Ne znam službenu definiciju Oluje  ali znam što je Oluja.  Nekoliko hiljade hrvatskih vojnika poteralo je iz Hrvatske 200.000 ili 300.000 hiljade Srba. Kao da je broj bitan. Kraće, Olujom smo “mi” Hrvatsku očistili od Srba. Oni koji nisu na vreme krenuli putem koji im je označio Milošević u dogovoru sa Tuđmanom, sve su blagoslovili Ameri, ostali su bez glave ili bili bačeni u bunar. Zapaljene su i srpske kuće. Koliko ih je spaljeno? Ma, koga briga“, piše Vedrana Rudan i dodaje:

„Oluja je bila sr*nje od vojne akcije jer je Oluja u suštini samo organizovana deratizacija Hrvatske. Svi to znamo pa ipak je  “mi”  slavimo kao nešto iz čega se rodila Hrvatska. Bože, koliko bi nam svima bilo bolje da se nikad nije rodilo čudovište koje se danas zove Hrvatska“.

Rudan se osvrnula i na vest da će Hrvatska potrošiti 2 miliona evra na paradu napisavši:

„Da se ja pitam, nikad se milioni kuna ne bi trošili na zagrebačku paradu. Vazduhom će leteti ona dva sirota Miga. Na jadničke koji će gledati u vazduh pašće, u boljoj verziji,  dva krila, u goroj, čitav avion. Dok Zagrebom budu gmizala kojekakva i pitaj boga čija oružja u Kninu će biti organizovan narodni dernek. Tompson će svojim pevanjem u Hrvatima i Hrvaticama buditi sve što je hrvatsko.“

Public

Ukratko, dvadeset godina nakon Oluje presiromašni građani Hrvatske platiće slavlje jednog od najvećih hrvatskih poraza, “oslobađanje” Lijepe Naše koja nikad nije bila i nikad neće biti ni lepa ni naša. Hrvatska je teren u šapama nekolicine kriminalaca. Kad kažem kriminalci mislim na vlasnike banaka koji su pobili nekoliko stotina hiljada građana Hrvatske. Osim vlasnika banaka od života nas oslobađaju tajkuni koji su pre “oslobođenja” Hrvatske bili opskurni likovi gole guzice: šoferi autobusa, trgovci karanfilima, monteri centralnog grejanja…

“Najhrabriji” hrvatski generali bili su i ostali ratni zločinci. Uđu u zatvor pa izađu kako im se generalski k*** digne. Osim što imamo generale ubice Lijepa Naša ima kriminalce i drugih profila. Imamo trgovce fudbalerima koji izlazak iz istražnog zatvor plaćaju milionima evra.

Ukratko, Hrvatska je javna kuća u koju razbojnici ulaze kad im se digne. Narod službeno je*u dvadeset godina, traje to i duže, i još od naroda očekuju da im to je*anje životom plati. Nema čoveka koji ovde živi a da to ne vidi. Pa ipak…Pevaće se u Kninu i glodati kosti jadnih životinja, pljeskaće stoka pregolema dok bude gledala u tenkove i ostalo što nosi topove uperene u našu goru budućnost.“

Ja nešto imam protiv parade? Imam. Je*eš paradu u kome neće stupati oni koji su stvorili ovu Hrvatsku. Neće biti Miloševića, neće biti Tuđmana, neće biti Amera. Ameri se prave blesavi a dvojac koji je pred dvadeset godina stvorio Hrvatsku počiva u miru.

Nemirni su samo građani Hrvatske zato jer nemaju šta jesti a biće još nemirniji kad u Kninu oglodaju zadnje rebro mrtvoga jarca ili sa kolone puzeće železne krame skrenu pogled na prazne kontejnere", piše rudan.info.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 8 godina

"...putem koji im je označio Milošević u dogovoru sa Tuđmanom..." Kakva je to bitanga, taj Milosevic, j.b. nam je majku.

Mena

pre 8 godina

Ako je to realnost u Hrvatskoj, Onda zalim obican narod, a onima koji rade sve, da bi se sakrili istinu, ima ko da sudi. Neka I'm je na savesti. Ocigledno neznaju sta rade.

ana

pre 8 godina

Mislim da je Vedrana jako hrabra zena i potrudicu se da procitam nesto od njenog stvaralastva jer od nas Srba bar toliko zasluzuje.

Jelena

pre 8 godina

Negde sam čitala da je, posle Drugog svetskog rata,Ruzvelt je hteo da proglasi hrvatski narod umobolnim, ali ih je Tito spasio. Danas se, posebno organizujući proslavu Oluje, pokazalo da oni jesu narod za dugotrajno, iscrpljujuće lečenje. Ne kažem da je umobolan sav narod Hrvatske, ali im sigurno na vlast stalno dolaze umobolni!

Dragomir

pre 8 godina

Шта србин Зоран Милановић каже у одбрану што је био кукасти крст на стадиону ... Па,бре,Хрватска је имала више партизана ... И остаде жив!СВЕ СУ ТО БИЛИ СРБИ јер такозвани хрвати су морали да буду усташе!Морали су ићи са немцима на Русију где су се показали као праве кукавице!Али да јурну камама и маљевима на сопствени српски народ до су и те како умели!Нигде на свету не постоји тако нешто ни слично да неко убија и протерава сопствени народ.ШТА ЛИ СУ ИМ ТИ КАТОЛИЦИ СИПАЛИ У ВОДУ ДА МИ ЈЕ ДА ЗНАМ?

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Што би рекли - "У цара Тројана козје уши". Истина на крају увек победи. У суштини, господична Руден написала је горку истину крватског беспућа кроз (х)истројску збиљу. И даље ће ићи колоне "славодобитника", даће крвати и последљи евро за параду усташких слепаца, драће се наждрани, пијани, дрогирани, крватоваће, али увек за њима као авет остаће крвави траг прекланих вратова, здробљених дечијих глава, ископаних очију невине српске деце и плач старица које су на тракторима 90-тих бежали од звери зване крватско домољубље. И зато је крватска геноцидна творевина, натопљена српском крвљу. КРВатија...

Buducnost ce biti sudija

pre 8 godina

Secam se Vedrane Rudan. Ona je i pre mnogo godina, kada se samo u malim tragovima nagovestavala ova tragedija, pisala i pricala o tome. Upozoravala. Hrvati su je, naravno, ispljuvali i nazivali svakakvim imenima. A onda je nestala iz javnog zivota. Bar koliko mi znamo. Zena koja je stvari nazivala pravim imenima i nije se libila da to javno i kaze, se opet oglasila govoreci istinu. Kad tad, Hrvatska ce se stideti ''Oluje''. Zelece da se sve sakrije i zaboravi. Ali, nema vise Tita da naredi da se zlocini sakriju i zabrani njihovo prikazivanje. Ne samo Srbija, vec i ceo svet ima snimkle i slike ovog egzodusa i etnickog ciscenja. Nece moci da negiraju ucinjeno. Dokumenta, snimci i svedocenja postoje na vise mesta i postojace cak i onda kada svi svedoci budu pomrli. To ce biti ostavstina sadasnje Hrvatske svojim potomcima. Za ''ponos'', zaista.

Mick

pre 5 godina

Da se barem nije rodilo čudovište zvano Vedrana Rudan

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija