• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2015

18:55

TENKOVI IZ PRIŠTINE? Ameri grade fabriku orujža na Kosovu!

Balkan

TENKOVI IZ PRIŠTINE? Ameri grade fabriku orujža na Kosovu!

Podeli vest

Amerikanci su započeli razgovore sa Prištinom o izgradnji fabrike za sklapanje oklopnih vozila i druge vojne opreme, preneo je Sputnjik

Američke kompanije zainteresovane su za izgradnju fabrika za proizvodnju vojnih i oklopnih vozila na Kosovu, zbog čega se u Prištini užurbano priprema zakon kojim bi se ovo omogućilo.

Kompanije iz SAD su već započeli sa Prištinom razgovore o izgradnji fabrike za sklapanje oklopnih vozila i druge vojne opreme, a prva ozbiljnija poseta trebalo bi da se desi na jesen, do kada se na Kosovu nadaju da će napraviti pravni okvir kako bi izgradnja ovakve fabrike bila moguća, navodi Sputnjik. 

Vlada Ise Mustafe obećala je da će u najskorije vreme promeniti zakon o stranom ulaganju kako bi se omogućilo strancima da ulažu na Kosovo. 

Među stranim investitorima koji imaju volju da ulažu na Kosovo najviše je američkih preduzeća. 

Predsednik Američke privredne komore na Kosovu Arijan Zeka izjavio je da se nada da će sa novim pravnim okvirom potencijalni investitori moći da imaju direktne pregovore sa državom, da vlada u Prištini intenzivno radi na zakonu koji će joj direktno omogućiti da sama odlučuje ko će i šta moći da gradi na Kosovu, potvrdio je i Sokol Havoli, ekonomski savetnik premijera Kosova. 

- To će biti novi zakon, koji će se baviti zahtevima velikih investitora, koji smo nazvali 'Zakon za strateške investicije'. Očekujemo da krajem avgusta Vlada odobri ovaj zakon, a početkom septembra da bude usvojen u Skupštini Kosovo- rekao je Havoli, prenosi Sputnjik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 8 godina

sad ce da prave amerikancima tenkove po kineskim cenama,samo da vucic ne nasedne pa im da zelezaru u smederevu pa da se amerikanci bogate dok balkanci rade za crkavicu

DA NASELE EVROPU CRNCIMA

pre 8 godina

Mogu samo pomocu tenkova ako im ne baci neko dole mini atomsku pa da srede i Siptare i Albance o jednom trosku a Srbi svi neka se isele odmah. Neka se okamene nasi manastiri i pretvori se sve u prah i pepeo da niko tu ne moze ziveti.

veselin

pre 8 godina

Napad na Srbiju je bio osmišljen radi ubacivanja glavnine američkog raketnog štita na Kosovo koi su ameri ubacili odmah posle ulaska na tu teritoriju dakle amerikanci su kao vojska UN-a ubacili svoje stzrateško naoružanje na Kosovo što je ogromna prevara članica UN-a !!Strateški cilj američkih vladara je Sibir a Srbije je samo deo tog puta dakle bogatstva Sibira su nešto što izbezumljuje zapadne vladare koi sve pretvaraju u novaca Sibir vide kao beskonačnu količinu novca !Za zapadnjake novac je ustvari Bog a bog-novac a bogu novcu se potčinjavaju do ibezumljenosti pa otuda i neverovatna mržnja prema Srbima !

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija