• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

29.08.2015

21:13

LAZANSKI OPTUŽUJE: Bosansko tužilaštvo fingira proces Naseru Oriću!

Balkan

LAZANSKI OPTUŽUJE: Bosansko tužilaštvo fingira proces Naseru Oriću!

Podeli vest

Nakon više meseci Tužilaštvo BiH je konačno podiglo optužnicu protiv ratnog zločinca Nasera Orića, a vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da je optužnica podignuta protiv Orića zbog pritiska međunarodne zajednice

Da je podignuta po savesti BiH onda bi oni podigli optužnicu za Dobrovoljačku ulicu u Sarajevu, Tuzlansku kolonu, napad na pripadnike JNA…

- Osim toga Nasera Orića će procesuirati za tri čoveka. A znamo da je on komandovao 28. muslimanskom divizijom iz područija Srebrenice gde je ubijeno preko 3.600 Srba u okolnim selima. Ako imate 3.600 Srba, ako su poimenice navedeni, a i pre nekog vremena je objavljen spisak ubijenih, a ovde mu se sprema proces zbog trojice ubijenih onda vidite da je to jedna sudska farsa- kaže Lazanski.

Jutjub

S obzirom na to da je Orić bio u Hagu gde je oslobođen krivice, Lazanski kaže da će se bosansko pravosuđe voditi upravo tom vrstom pravosudne procedure koja kaže da ako ga je haški tribunal oslobodio svake odgovornosti onda će u BiH pozvati na tu presudu i pitati: Zašto da mu mi onda sudimo?!

- Ovo je čisto pro forme. Biće to da će biti oslobođen ili će dobiti jedan dan zatvora ili mesec. Dakle Hag ga je oslobodio, vratili su ga u BiH, onda je izbio skandal sa napadom na premijera Vučića u čiju je organizaciju očito i Naser Orić umešao prste.

Onda su oni, pošto smo mi digli medijsku pažnju oko njegovih zločina, u Sarajevu zaključili „Ajde mi njega kao malo da procesuiramo“, ali ja vam kažem da od toga nema ništa“, ocenio je Lazanski.

Informer

Advokat Toma Fila se slaže sa Lazanskim da je ovde u pitanju velika farsa Pravosuđa BiH. Fila misli da je sve ovo organizovano sa međunarodnom zajednicom.

- Kada je Švajcarska uhapsila Nasera Orića po našoj poternici oni su pritiskali Bosnu i Hercegovinu da nađu razlog da oni zatraže Orića jer su znali da će mu kod nas u Srbiji biti suđeno sa dokazima i svedocima - objašnjava Fila.

On dodaje da kada je Švajcarska izručila Orića BiH, oni nisu mogli da ga dočekaju kao heroja i da ne vode nikakav postupak protiv njega jer bi onda svima bilo jasno da je to urađeno samo formalno i da su praktično prevarili međunarodnu zajednicu i međunarodno krivično pravo.

- Zato su se setili da podignu tu optužnicu, ali od nje neće biti ništa. Ja vam unapred kažem i tako će i biti: Suđenje će biti zakazano limburga meseca ako i bude, a onda će Orić, naravno, biti oslobođen- zaključuje Toma Fila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 8 godina

kakav je ovo analiticar ako zanemaruje statistike ,ako je u bosni poginulo 24724 srba od cega je 20649 vojnika i 4075 civila znaci da je 90% civilni zrtvi bilo u oklini srebrenice sto nema nikakve logike sa stvarnoscu . mislim da je gospodin lazanski zaboravio da uzme svoju medicinu

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija