• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.09.2015

18:10

SLUČAJ ANDRIĆGRAD Kusturica uskoro dobija dozvole

Balkan

SLUČAJ ANDRIĆGRAD Kusturica uskoro dobija dozvole

Podeli vest

Vlada Republike Srpske traži od Narodne skupštine da po skraćenom postupku "Andrićgrad" proglasi područjem posebne namene, čime bi se stvorio pravni osnov za prenos nadležnosti s opštine Višegrad na Vladu RS i izdavanje građevinskih dozvola i ostale potrebne dokumentacije, objavio je banjalučki poslovni portal Capital.ba

Pred poslanicima parlamenta RS je Predlog odluke o izgradi zoning plana područja posebne namene "Andrićgrad", čijim usvajanjem će za izdavanje građevinskih i ostalih dozvola "Andrićgradu" postati nadležno Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a ne opština Višegrad.

U šturom obrazloženju Vlada navodi da se privredno društvo "Andrićgrad" iz Višegrada obratilo Ministarstvu za prostorno uređenje 18. juna ove godine s inicijativom za donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana područja posebne namene "Andrićgrad" po skraćenom postupku.

Cilj je donošenja planskog akta je, kako se navodi, usklađivanje s Izmenama i dopunama Prostornog plana RS do 2025. godine i Zakonom o uređenju prostora i građenju, kao i sa Zakonom o zaštiti prirode.
Opština Višegrad je "Andrićgradu" izdala građevinske dozvole za pojedine objekte, ali ne za sve.

Nedavno je potvrđeno da firma "Andrićgrad", koja je u većinskom vlasništvu Emira Kusturice, mora da plati više od 699.000 evra (1,2 miliona konvertibilnih maraka) poreza na dodatnu vrednost, jer je utvrđeno da su zgrade u "Andrićgradu" pored Višegrada izgrađene bez građevinske dozvole.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goxi

pre 8 godina

Koje muljanje, za Ginisa !!! Pa gosim Kusta je zasticen ko "beli medved" !!! Cime je stekao tolike "zasluge"??? Filmovima o ROMIMA ??!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17