• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2015

02:05

SILEDŽIJE IZ KOMŠILUKA: RTS traži da Mađarska kazni napadače na novinare!

Balkan

SILEDŽIJE IZ KOMŠILUKA: RTS traži da Mađarska kazni napadače na novinare!

Podeli vest

Radio-televizija Srbije zatražila je od mađarske vlade da kazni policajce koji su pretukli njenu ekipu na graničnom prelazu Horgoš

RTS je u saopštenju oštro osudio napad mađarske policije na svoju ekipu TV ekipu - novinarku Jovanu Ðurović, snimatelja Vladana Hadži Mijailovića i tonskog snimatelja Miroslava Ðurašinovića.
RTS-a navodi da se posebna snaga Javnog medijskog servisa Srbije pokazala proteklih dana u objektivnim izveštajima, uključenjima i uživo emitovanim Dnevnikom u 23 sata, sa graničnih prelaza prema Mađarskoj.

"Verujemo da će svetska javnost reagovati na ovako brutalan napad na one koji slikom i rečju prenose istinu", smatra RTS.

RTS je najavio da će protest poslati i našem ambasadoru u Budimpešti i o incidentu obavestiti ceo diplomatski kor u Beogradu, kao i EBU.

Konstatuje se da članovi novinarske ekipe srećom, nisu teško povređeni, ali da situacija u kojoj su se našli nije bila ni naivna ni prijatna, jer su udarci pendrecima bili vrlo bolni i sa posledicama.

"Požrtvovanost onih koji se nalaze iza kamere ovih dana na terenu bila je izuzetna. Objektivno izveštavanje sa lica mesta jedini je cilj naše kuće od kako je izbeglička kriza počela", ističe RTS.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikac

pre 8 godina

S ovim činom madjarska policija je pozvala sve muslimane da proganjaju madjare po islamskim zemljama. Neverovatan i naivno postupanje madjarske policije koje će prouzrokovati teške posledice po sve madjare u islamskim zemljama.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija