• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2015

07:53

NA HORGOŠU 2 ČELIČNA OGRADA UMESTO ŽICE, migranti se plaše Hrvatske

Balkan

NA HORGOŠU 2 ČELIČNA OGRADA UMESTO ŽICE, migranti se plaše Hrvatske

Podeli vest

Mađarska policija podigla je novu bodljikavu žicu i iza nje postavila čeličnu ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2, a sa srpske strane granice jutros je mirno i trenutno se nalazi značajno manji broj izbeglica nego tokom prethodnog dana, kada je došlo do sukoba izbeglica i mađarske policije


Od ranog jutra, prema saznanjima Tanjugovog izveštača sa lica mesta, izbeglice se prevoze direktno ka Hrvatskoj na granični prelaz Bezdan, a tokom prethodne večeri veliki broj njih je prevezen u prihvatni centar u Kanjižu, odakle su uglavnom odlazili ka Hrvatskoj.

Nije moguće tačno utvrditi koliko se izbeglica trenutno nalazi na ovom prelazu, s obzirom da su mnogi i dalje u šatorima, razapetim po livadama u blizini zvaničnog graničnog prelaza.

Deo njih tvrdi da i dalje planiraju da ostanu na ovom mestu, uprkos tome što su Mađari ponovo postavili zid na granici, dok drugi tvrde da ne smeju da se usude da uđu u autobuse, jer ne znaju da li će ih oni zaista odvesti u Hrvatsku, kao ni da li je ta ruta za njih bezbedna i da li će preko nje uspeti da stignu do Nemačke.

Na graničnom prelazu Horgoš 1 situacija je, takođe, mirna i tu se jutros nalaze migranti u svojim šatorima, a granica je do daljnjeg zatvorena, te je neizvesno i kakva će biti sudbina ovih ljudi.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dr pera

pre 8 godina

Ove nove ograde sa bodljikavom žicom, original kao u logorima ili zatvorima. Sve me podseća na srednjovekovne gradove koji su bili opasani zidovima i vodenim kanalima da nebi mogli da uđu nepoželjni, primitivni i neobrazovani ljudi u njih. Pošto oni planiraju zid i prema Rumuniji, predlažem da se pozove Kina da im da savet kako se stvarno pravi zid, a Bugari i Rumuni mogi i sami da vide da nisu prava Evropa.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija