• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2015

18:49

NEMA KRAJA DRAMI Austrija vraća izbeglice Hrvatskoj i Sloveniji!

Balkan

NEMA KRAJA DRAMI Austrija vraća izbeglice Hrvatskoj i Sloveniji!

Podeli vest

Austrijska ministarka unutarnjih poslova Johana Mikl-Lajtner izrazila je danas nezadovoljstvo talasom izbeglica koji se kroz Hrvatsku i Sloveniju kreće prema Austriji i Nemačkoj i istakla da joj je neshvatljivo da u tim zemljama nije zabeležen gotovo nijedan zahtev za azilom

Mikl-Lajtner je upozorila kako se evropska pravila o azilu "Dablin" odnose na Hrvatsku i Sloveniju, prenose hrvatski mediji. 

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je istovremeno saopštilo da će se dablinska procedura za vraćanje izbeglica u Hrvatsku i Sloveniju pokrenuti, jer "niko ne veruje da su te dve zemlje zemlje bez budućnosti", piše austrijski list "Krone".

U Hrvatsku je od početka izbegličke krize do danas u 13 sati ušlo oko 21.000 izbeglica, od čega ih je 2.500 trenutno u Tovarniku, objavilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi i da je tokom današnjeg dana iz Hrvatske izašlo oko 3.000 izbeglica, prenose hrvatski mediji.

Istovremeno je u Sloveniju ušlo više od 1.500 izbeglica, dok još 600 čeka na ulazak na granici sa Hrvatskom, saopštila je slovenačka policija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 8 godina

sa zapada I severa.. . mislim... vojske susednih zemalja zaposele granicu, ograda i bodljikava zica... a to je trenutno stanje. U vreme SFRJ kad umre neki politicar npr. Kardelj, vojska dobije uzbunu pet dana :))) Kada zaratise Kina I S.Korejea, povisen stepen borbene gotovosti, zaposedanje granica, kopanje rovova blizu granice.. Sve to pominjem radi poredjenja sa flegmaticnoscu vojske Srbije. I ono onda je bilo proseravanje I treniranje strogoce I stvaranje utiska da postoji budnost ali ovo danas je druga krajnost! Dugo nije bilo ratova? Sok terapija?

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija