• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.10.2015

14:37

PODGORICA: Krivične prijave protiv Mandića i Radunovića zbog pokušaja državnog udara

Balkan

PODGORICA: Krivične prijave protiv Mandića i Radunovića zbog pokušaja državnog udara

Podeli vest

Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je danas Upravi policije Crne Gore da podnese krivične prijave protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Slavena Radunovića, jer postoji osnovana sumnja da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja

 

Mandić i Radunović su u subotu uveče privedeni u policiju, jer je ocenjeno da su učesnike protesta DF podsticali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Crne Gore, što je prethodilo "napadu na policiju", a zatim i intervenciji policije protiv demonstranata.

Više državno tužilaštvo je naložilo crnogorskoj Upravi policije da protiv poslanika Mandića i Radunovića podnesu krivične prijave i da ih "dovede državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupka".

Državno tužilaštvo je saopštilo da će, u skladu sa ovlašćenjima, preduzeti sve mere i radnje u cilju identifikovanja svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela na sinoćnjem protestu DF.

Protest DF je prekinut nakon što je policija bacila suzavac, čemu je prethodio napad na policajce  kamenicama, Molotovljevim koktelima, bakljama i raznim čvrstim predmetima.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je ocenio da je policija izvela sasvim zakonitu akciju razbijanja protestnog mitinga, na kome je tražena ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

EPILOG PROTESTA U PODGORICI: Uhapšeni lideri opozicije, kamenovan tv Pink, povređeni i policajci i građani

(VIDEO) MOTKAMA NA ŠTITOVE! POGLEDAJTE kako je počeo sukob policije i demonstranata u Podgorici


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Geneve81

pre 8 godina

Gradjani Velike Srbije kad su Ameri i Evropa u pitanju uvjek traze spasioca kod Putina, kod Kineze , s.Korejce , Sadama, Gadafija itd a kad dobiju po nosu onda traze demokratske zakone . Pravite probleme u Hrvatsku, u Bosnu, u Crnu goru , Na Kosovo !!! pa dokle cete vi da se ponasate kao da ste vi jedini u ovom planetu?!!! Nisam ni za Milu ni protiv Mila, ali sto je previse , previse je.

Petar Pan

pre 8 godina

Oho-ho... poceli autogolovi... Pa hapsenja samo pojacavaju ,,utisak,,... Don Milo Montenegrin zaboravio kako je on, sa sve dzemperom, dosao na vlast pre skoro 30 godina... Ustavnim putem je li? Neverovatno kako Bog sve poravna... Kako je dosao tako ce i da ode...samo jos par nedelja da njegovih nekoliko hiljada Montenegrina dogovore uslove predaje Crnogorcima i KRAJ gospodara igre prestola...

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija