• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2015

10:06

TRESAO SE I ZAGREB: Zemljotres na granici Hrvatske i Slovenije!

Balkan

TRESAO SE I ZAGREB: Zemljotres na granici Hrvatske i Slovenije!

Podeli vest

Zemljotres magnitude 4.8 Rihtera u 8.53 pogodio je granicu Slovenije i Hrvatske, a osjetio se i u Zagrebu

Epicentar je, prema preliminarnim podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), bio sedam kilometara zapadno od Brežica u Sloveniji. Ubrzo potom, u 9.08, usledio je i popratni udar preliminarne magnitude 3.5. Epicentar tog podrhtavanja bio je 13 kilometara južno od Krškog.

Zasad nema informacija o eventualnim štetama, a saznajemo i da nuklearna centrala u Krškom funkcioniše bez problema.

Stanovnici Zagreba komentarišu da je zemljotres u 8.53 ujutro trajao malo duže od podrhtavanja koja inače pogađaju ovo područje te da su se zatresli predmeti u stanu.

Jedan od komentara na društvenim mrežama opisao je zemljotres kao "veoma lagano, sporo, horizontalno ljuljanje, možda dva do tri puta u naletima, ali dosta nežno", dok je drugom sve izgledalo "kao da je kamion udario kuću".

Inače, nedjeljno jutro je započelo s još nekoliko zemljotresa u široj regiji. Na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine u 7:54 zabeleženo je podrhtavanje magnitude 3.0 s epicentrom 41 kilometar istočno od Splita.

Nešto ranije, snažan zemljotres je pogodio i Albaniju. Tamo se zemlja tresla magnitudom 4.9, a podrhtavanje tčla se osetilo i u Crnoj Gori i Makedoniji.

TRESLA SE ALBANIJA Zemljotres uzdrmao pola Balkana


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Е, саде мало сарказма....тресло се таман, колк*о да је звизн*о један плотун од ове "нове каћуше" - што нам дао Путин, а мош*те мислити кад опали "цела батерија"..ал би се ондак тресло.....?

Petar Pan

pre 8 godina

Znaci to smo dobili od Putina... Paaaaaaa, nije lose za pocetak... :)

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija