• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.11.2015

20:34

ĐUKANOVIĆ IZRIČIT: Crna Gora ide u NATO, šta god mislila Rusija

Balkan

ĐUKANOVIĆ IZRIČIT: Crna Gora ide u NATO, šta god mislila Rusija

Podeli vest

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da je Crna Gora "odabrala svoj put", bez obzira na stav Rusije koja se protivi njenom članstvu u NATO

- Pravo svake zemlje je da bira svoj put u budućnost, a mi smo odabrali put evroatlantskih integracija - rekao je Đukanović nakon sednice Saveta za praćenje ostvarivanja izbornog programa vladajuće Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik.

Crna Gora, kako je Đukanović rekao, svoje spoljnopolitičke poteze ne povlači ni protiv koga, i Rusija, kako je naveo, ima svoje pravo da vodi politiku protiv širenja NATO.

On je dodao da nisu u pravu oni koji tvrde da Rusija vodi strateški, politički ili bilo kakav rat protiv Crne Gore, već da ona vodi rat protiv širenja Severnoatlantsog saveza.

- Jasno je da je Rusija protiv širenja NATO. To je njen politički interes, ali to ne treba da bude razlog da bismo mi svoje državne planove prilagođavali tome što je Rusija protiv širenja NATO. Rusija ima svoje legitimno pravo da vodi politiku protiv širenja NATO - kazao je Đukanović.

ĐUKANOVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Medojević priča budalaštine!

Ruska Duma danas je usvojila rezoluciju kojom se protivi članstvu Crne Gore u NATO. Izjavom koju je pripremio Komitet Državne Dume za međunarodne poslove, Duma se obraća poslanicima Skupštine Crne Gore, parlamentima država članica NATO i poslanicima Parlamentarne skupštine OEBS pozivom na uzdržavanje od širenja NATO.

Uveravajući da poštuju suvereno pravo svake države da osigura bezbednost svojih građana, poslanici Dume navode da "blokovski pristup, uvlačenje novih država, posebno protiv volje njihovih naroda, u vojne alijanse, predstavljaju politički instrument iz doba hladnog rata", preneo je TAS.

- Crnogorske vlasti na svaki način izbegavaju održavanje referenduma o evroatlantskim integracijama zemlje, bojeći se da čuju glas naroda. Pritom se značajne sume ulažu u fanatičnu pronatovsku propagandu i nameštanje rezultata istraživanja javnog mnjenja - ocenili su ruski poslanici.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andrija

pre 8 godina

Milo gotov si! G-Putin je dogovorio sa papom Francisom jezuitom da su Crna Gora i Srbija interesna sfera Rusije. Vatikanu više ne trebaš. Odradio si posao za antihrista iz gej enklave Vatikan. Crnu Goru si pretvorio u Logor smrti. Zaustavio si sve. Ništa ne radi! Potrošen si! Kod Vatikana sve je za jednokratnu upotrebu kao WC papir. Zarad tvoje guzice svima si nam došao glave. Sve što nam je svijeto pod noge si bačio. Milo Vatikan će nam dati da ti mi sudimo. Tako to jezuiti rade!

grba

pre 8 godina

Kobac kako god bilo ti uskoro ides u zatvor,a to sto si srbin a najvise pljujes po nama i to ce ti se vratiti..imaces vremena za razmisljanje....

Alfa

pre 8 godina

Čuj,Grbo!Nemoj da me mešaš sa njim.On je crnogorac ,iz Gore Crne.

Marko Velickovic

pre 8 godina

Braco svaka cast. Pametniji ste od nas.

XXL

pre 8 godina

Ovaj baš gura prst u oko ovom rusu. Ne znam koliko su rusi uložili dolara u taj kamenolom od Crne Gore ali Rusija nije ovako reagovala ni kada je Poljska ulazila u NATO.

Petar Pan

pre 8 godina

Don Milo je toliko besan na RUSE da ce prvom prilikom, cim prije, nabiti (opet) noz u ledja ... SRBIMA! Ko tebe Rusima , ti njega (po) Srbima... Mnogo je lakse... narocito kad si pod NACI NATO zastitom...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija