• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2015

17:43

USTAŠKA POSLA! Hrvati pomažu najvećem ZLU, finansiraju i naoružavaju zlikovce Islamske države

Balkan

USTAŠKA POSLA! Hrvati pomažu najvećem ZLU, finansiraju i naoružavaju zlikovce Islamske države

Podeli vest

Novinar uglednog Bilda raskrinkao Vladu Zorana Milanovića... Hrvati na crnom tržištu kupuju naftu od ISIS, a prodaju oružje iz svojih rezervi

Hrvati finansiraju Islamsku državu (ISIS), tvrdi nemački novinar Bruno Šira (57).

On je optužio vladu Zorana Milanovića da pomaže džihadistima tako što od njih kupuje naftu na crnom tržištu i snabdeva ih oružjem.

Isplativ posao

Nemački novinar, koji je napisao knjigu "ISIS - globalni džihad", pokušavajući da objasni kako se finansira Islamska država, u intervjuu tabloidu "Bild" naveo je primer Hrvatske, koja ilegalno posluje sa ekstremistima u Siriji.

1,5

miliona dolara dnevno ISIS zaradi od nafte, koju prodaje za 20-35 dolara po barelu

- Džihadistima ne pomažu samo Saudijska Arabija i Katar, već i neke zemlje Evropske unije. Znam pouzdano da, na primer, Hrvatska kupuje naftu od ISIS. Takođe znam da je Hrvatska prodala oružje ISIS. Te informacije, naravno, nisu potvrdili predstavnici hrvatske vlade - naveo je Šira.

On je dodao da godišnji prihodi ISIS iznose između dve i četiri milijarde dolara, a da najveći deo potiče od prodaje nafte na crnom tržištu, u čemu učestvuje i Hrvatska.

DŽIHADISTI DOBILI PO PI... Ruski specijalci likvidirali 10 terorista ISIS u akciji na severu Kavkaza!

- Najbitniji način prikupljanja novca jesu prihodi od nafte, koji iznose čak 200.000 dolara dnevno, a prema navodima američkih službi, čak 1,5 miliona dolara na dan - istakao je Šira.

Nemački novinar objašnjava da je reč o uhodanom poslu koji se odvija preko Irana i Turske. Nafta zatim, preko razrađenih mafijaških kanala, dolazi do Evrope, pa i do Hrvatske.

- To je isplativ posao jer ISIS barel nafte prodaje mnogo ispod 50 dolara, koliko mu je cena na svetskom tržištu. Džihadisti naftu daju za 20-35 dolara po barelu - tvrde zapadne bezbednosne službe.

Stručnjaci objašnjavaju da se Hrvatskoj isplati da kupuje naftu od ISIS jer je ostala bez tog energenta, koji je ranije crpla u Siriji. Hrvatska naftna kompanija INA uložila je milijardu dolara u sirijska naftna polja, a ona su joj donosila profit od 48 miliona dolara mesečno.

Ta polja INA je napustila kad su izbili sukobi u Siriji 2011. U februaru 2014. otvoreni su nezvanični diplomatski kanali između hrvatskog i sirijskog ministarstva spoljnih poslova.

NOVINAR TODENHEFER OTKRIO: Islamistima oružje prodaju Sirijci koje naoružava Amerika!

Sirijci su tražili da se INA vrati na bivše lokacije, ali je Hrvatska to odbila.

- Milanovićeva vlada tada je rekla da ne želi packe od EU i SAD, koje su uvele sankcije Siriji, te da se INA neće vratiti na naftna polja jer je hrvatska politika usklađena sa evropskom. Međutim, još tada se u vladajućim krugovima pričalo da je pravi razlog taj što se Hrvatskoj više isplati da kupuje naftu od ISIS po minimalnoj ceni nego da plaća sve troškove za crpenje nafte u Siriji - objašnjavaju analitičari.

Organizator su SAD

Kad je reč o prodaji oružja džihadistima, nije tajna da je Hrvatska 2012. počela da šalje naoružanje u Siriju u saradnji sa državama za koje se pouzdano zna da finansiraju terorizam - Turskom, Jordanom i Saudijskom Arabijom, a sve u organizaciji SAD. To naoružanje navodno je namenjeno sirijskoj opoziciji, međutim, sva je prilika da završava u rukama boraca ISIS.

Nafta iz Sirije preko Irana i Turske razrađenim mafijaškim kanalima dolazi do Evrope, pa i do Hrvatske
Bruno Šira

Kako su hrvatski listovi pisali, sa zagrebačkog aerodroma "Pleso" samo od novembra 2012. do februara 2013. poletelo je 75 transportnih i civilnih aviona kojima je prevoženo oružje za Siriju.


ISLAMISTI POLAKO OSTVARUJU PLAN: Totalni rat 2016. godine, a ujedinjenje muslimana 2020. godine!

U početku je transport obavljala turska aviokompanija "Turkiš kargo", a potom jordanska "Jordanijan internešenel er kargo". Hrvati su ISIS poslali raketne bacače M-79 i RPG-22, ručne bacače granata RBG-6, kao i bestrzajne topove M-60, a sve su to platili Saudijci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kuki

pre 8 godina

Oni to rade iz dva razloga,prvi jer su kukavice i to rade iz dodvoravanja a drugi spoj interesa sa uzivanjem u klanju i mucenju.Ko laze,devojcica..!!

DJovan

pre 8 godina

SRBI, da bi bili pravi I znali sta rade, trebali bi iz svog recnika izbaciti slovo "H", koje asocira na, pre svega Hrvate I da tako dokazu sami sebi da su svesni ko su I sta su Hrvati I da im niko I nikad I nista ne veruje, tek tada Srbi bi mogli da budu mirni.

UFOLOG

pre 8 godina

Kako naslov kaže "Ustaška posla". Na nekim fotografijama džihadista mogu se primetiti puške proizvedene u Zastavi.(M75AB1) Pitanje je ko ih isporučuje teroristima s*obzirom da se H.V. preoružava na Famas. Za Famas imaju licencnu proizvodnju.

ivan

pre 8 godina

O i ustase se ponovo aktivirale...hrvatski fasizam nikad nece umreti.

HRVAT

pre 8 godina

biznis je biznis..zasto ne kazete kako su vasi veli Srbi prodavali kalasnjikove iz Kragujevca Ustasama a iz hrvatske Plive zauzvrat isla medicina????\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija