• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2015

13:15

CRNA GORA: Za DPS 41,7 odsto građana, Vujanović najpopularniji političar

Balkan

CRNA GORA: Za DPS 41,7 odsto građana, Vujanović najpopularniji političar

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj zemlji i ocenjen je najvišom ocenom (3,08) u anketi agencije DAMAR. Sledi premijer Milo Ðukanović sa ocenom tri, a na četvrtom mestu je mitropolit Amfilohije sa ocenom 2,79

 

 

 

Vladajuća Demokratsku partiju socijalista je ubedljivo najjača stranka u Crnoj Gori i podržava je 41,7 odsto građana. Opozicioni Demokratski front ima 11,5 odsto podrške, a sa njima je razme uz rame opozicioni blok DEMOS Miodraga Lekića koji podržava 11,4 odsto građana.

Rezultati istraživanja, koje je sprovela agencija DAMAR u periodu od 14. do 19. novembra na uzorku od 1.015 ispitanika, pokazali su da Demokratska Crna Gora ima podršku od 7,4 odsto ispitanika, a SNP 6,4 odsto. 

Slede Bošnjačka stranka sa 4,5 procenata, Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija URA i Socijaldemokratska partija SDP sa po četiri odsto i Pozitivna Crna Gora sa tri odsto. Ispod cenzusa ostale su Socijaldemokrate sa 2,4 odsto podrške. 

Rejting Demokratskog fronta porastao je u odnosu na prethodna istraživanja javnog mnjenja u kojima je Lekićev DEMOS zauzimao poziciju najjačeg opozicionog subjekta. Konstantan rast podrške Front beleži od kako je krenuo u proteste, koji su, kako su prethodna istraživanja pokazala, zaslužni za veću podršku tom opozicionom savezu, ali i vladajućoj DPS, javili su crnogorski mediji.

Najbolje rangirani opozicioni političar je lider Demokrata Aleksa Bečić sa ocenom 2,93, a odmah iza njega i lider DEMOS-a Miodrag Lekić (2,86). 

VUJANOVIĆ SE RADUJE: Potvrđeno mi je, Crna Gora će dobiti poziv u NATO!

RADE VOJVODIĆ opet direktor RT Crne Gore


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija