• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2015

12:47

MILO: Poziv u NATO je rezultat ozbiljnog rada!

Balkan

MILO: Poziv u NATO je rezultat ozbiljnog rada!

Podeli vest

Pozivnica Crne Gore da se priključi NATO rezultat je ozbiljnog rada na ostvarivanju strateških ciljeva državne politike - punopravnog članstva u NATO i EU, poručio je danas premijer Milo Ðukanović istakavši da je taj poziv kruna dugogodišnjih državnih napora i procesa sveobuhvatnih reformi započetih 2006.

Ðukanović je na svečanosti u Vili Gorica podsetio na put koji je Crna Gora prešla do danas.

- Danas imamo pravo na ponos što smo za relativno kratko vreme zavredeli poverenje partnera i dobili poziv za članstvo. Veoma smo zadovoljni što je Alijansa pravilno vrednovala naše napore. Zahvalni smo državama članicama i administraciji NATO za dragocenu pomoć i podršku svih ovih godina. Posebnu zahvalnost dugujemo članovima diplomatskog kora u Podgorici. Ovo je naš zajednički uspeh - kazao je Ðukanović.

STOLTENBERG: Crnogorci, pozivamo vas u NATO, vrata su vam otvorena!

Premijer je zahvalio predstavnicima političkih partija, nevladinom sektora, medijima, biznis i akademskoj zajednici.

- Svima koji učestvuju u opštem društvenom dijalogu, i doprinose argumentovanoj raspravi o svim aspektima našeg članstva u NATO. To je pitanje od nacionalnog interesa. Jer, u Alijansu ulazi celo društvo, ne samo vlada, ili bilo koja partija. Zato je ovo uspeh cele Crne Gore. Svakog našeg građanina, svih koji žele modernu, demokratsku, prosperitetnu Crnu Goru kao dio savremenih evropskih i globalnih tokova. Poziv Crnoj Gori je veliki dan i za Zapadni Balkan - naglasio je Ðukanović.

RUSIJA UPOZORILA CRNU GORU: Ako uđete u NATO, obustavljamo sve projekte s vama!

On veruje da će poziv biti vetar u jedra reformskim i integracionim procesima u okruženju.

- Članstvo naše zemlje u NATO predstavljaće snažan doprinos regionalnoj stabilnosti i bezbednosti. Svi naši susedi, bez obzira na njihov odnos prema NATO, imaju interes da Balkan bude stabilniji i bezbjedniji. To je preduslov i garancija bržeg ekonomskog i demokratskog razvoja. I evropske perspektive regiona. Koristim priliku da zahvalim i svim susednim zemljama na podršci u ovom procesu - kazao je premijer.

Ovo je, kaže Ðukanović, važan događaj i za NATO.

- Pozivom našoj zemlji potvrđen je kredibilitet politike otvorenih vrata, i snaga i vizija Alijanse. Prvi put nakon šest godina jedna država je pozvana u članstvo. Poziv Crnoj Gori pamtiće se i po presedanu što je odluka po prvi put doneta na ministarskom nivou, između dva samita - ističe premijer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivanka

pre 8 godina

И Кукавица - је птица, а зна се: Свака птица - своме јату...

milosobilic1389

pre 8 godina

Нато спрема Црногорце за "ЖИВИ ШТИТ" испред Шиптара, када их Руси потерају а Срби дочекају...Боје се разорних ФОСФОРНИХ бомби па им требају Мило и Црногорци, да на Косову, спроведу тактику која је и раније опробана: Србе - на Србе...( Мило ће на Сејшеле... његов син неће ратовати нити ће му фалити, стеко је Бабо...има се..) У памет се браћо Црногорци, бићете "Глинени Голубови" НАТО пакта. Не служите Ђаволу - повратите Православну часну душу, Чојство загубљено у слепости, и Јунаштво изгубљено из чисте глупости...!

Amater

pre 8 godina

Poziv u nato je samo TROSAK za vasu drzavu,ONI nedaju novac nego uzimaju da bi OPSTALI.Mislite da bi oni ratovali ili vas branili od nekoga boli ih dupe.OVO se samo radi radi RUSIJE.

bane

pre 8 godina

Ne Milo ovo je rezultat toga da te drze za .....! Pre svega ovoga,ko se seca, italijanski sud ga je vrlo bucno prozivao zbog sverca cigareta. Kako je otcepio CG,priznao Kosovo,uveo sankcije Rusiji i sad pristupa NATO-u-pa prozivke suda su stale. Drugim recima uvek je dobro imati coveka sa dosijeom na vlasti u interesnoj drzavi jer ce uvek igrati kako ti sviras-kao Milin kolega Hasim Taci. Kad ne odigra po melodiji dosijei isplivaju volsebno na povrsinu.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija