• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pravda.rs

02.12.2015

22:35

AMERI SE SPRDAJU SA CRNOM GOROM: Za NATO su važni ko prijatelj s Fejsbuka!

Balkan

AMERI SE SPRDAJU SA CRNOM GOROM: Za NATO su važni ko prijatelj s Fejsbuka!

Podeli vest

Članstvo Crne Gore u NATO alijansi nema nikakvog smisla na nivou jačanja bezbednosti članica alijanse, piše u novom tekstu uticajnog američkog lista Forbs u kojem je članstvo Crne Gore u NATO alijansi potpuno ismejano

Crna Gora ima populaciju od 650 hiljada ljudi, imaju 1.500 vojnika, 350 mornara i 230 pripadnika vazduhoplovstva, navodi autor teksta u listu Forbs i ironično zaključuje sa „vau!“.

Crna Gora je prelepa zemlja, ali u bezbedonosnom smislu je beznačajna za NATO alijansu, stoji u tekstu u kojem se Crna Gora poredi sa „beskorisnim prijateljem na Fejsbuku“.

NATO alijansa se pretvorila u „geopolitički ekvivalent kluba džentlmena“, ocenjuje američki list.

Kad neko hoće da bude član ovog kluba, to radi prosto da bi bio član. Crnu Goru niko ne ugrožava, niti bilo ko u Evropi ima nameru da je ugrozi, ali ova balkanska zemlja naprosto hoće da bude deo alijanse i da tako izgleda važnije, piše Forbs.

Sa druge strane, ne treba ni kriviti rukovodstvo ove zemlje zbog želje da budu deo alijanse, jer će sada ambasadori Crne Gore moći da sede kad god hoće u Briselu rame uz rame sa Nemačkom, Francuskom, Engleskom i Sjedinjenim Američkim Državama, ironično piše autor teksta i dodaje da je Crna Gora ovim „nadigrala“ Srbiju koja nije deo alijanse.

Sada je ova zemlja sigurna i dok čeka nekog novog Hitlera da se pojavi iza horizonta, razmišlja o svetskoj dominaciji, šaljivo se zaključuje na kraju teksta.

PROČITAJTE JOŠ:

ĐUKANOVIĆ IZRIČIT: Crna Gora ide u NATO, šta god mislila Rusija

STOLTENBERG: Crnogorci, pozivamo vas u NATO, vrata su vam otvorena!

VUJANOVIĆ SE RADUJE: Potvrđeno mi je, Crna Gora će dobiti poziv u NATO!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

... А немој тако, НАТО Савезниче..!? "Сјећаш се кад смо онако храбро јурнули са Дурмитора - а Талијани за нама, ка ... "курве"....

Djole

pre 8 godina

Al su ih oopravili...ima ostatak sveta da se smrzne od straha kad Crnogorci uđu u NATO!

root

pre 8 godina

Samo ovdašnje budale mogu da se smeju ovome.Srbija sad ne može ni da prdne, okružena sa svih strana NATO vojskom. Jeste, slavni, hrabri do neba prijatelji, braća Rusi bili jednom ovde.... I zbrisali čim pre su se pojavili prvi NATO tenkovi.

dt

pre 8 godina

Pročitasmo da se smeju oni iz SAD, a što se tiče da je Srbija okružena NATO vojskom, e sad je Srbija gotova, a tek što su se Rusi uplašili....ne verujem da će više smeti da dodju u svoje hotele i stanove .... ali, može biti da ste u pravu, videćemo....

XXL

pre 8 godina

Prijatelju @root nisi informisan dobro. Tačno je da su rusi upali "ovde" ali taj potez nije smeo da se dogodi jer su naši pametnjakovići to dozvolili upravo kada se potpisao "Kumanovski" sporazum o prestanku bombardovanja sa NATO alijansom. Ovim potezom o kome niko posle nije govorio ispalo je da smo izveli fintu "prašak" i da smo obmanuli sve i doveli ruse da nastavimo - fight. I sam Jelcinj je tad rekao da bi se Rusija našla u direktnom sukobu sa NATO alijansom na strani Srbije. Pozz.

Lala iz Banata

pre 8 godina

A kamo Čojstvo i Junaštvo..."junačino" anonimna...? Mnogi su u Srbiju ušli sa pesmom i krvavim bajonetom, a izlazili uz lelek i nogama napred...!! Okruženi smo NATO-om, pa šta, vidim ja iz Banata, "prdno je taj NATO u "fenjer" čim mu treba hitna "ZAŠTITA" i "savez" - "crnogoraca"...?!

Mirko

pre 8 godina

Boj ne bije svetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka. Sasvim je ocigledno ko je u ovoj prici ostao veran svom srcu. Zao mi vas je zaista.

Vlada

pre 8 godina

Јесте Руси су се уплашили баш тенкова а они су познати по производњи најбољих тенкова.

Gedža

pre 8 godina

Што би рекли "новокомпоновани" Ђетићи : "Ко је река да смо ми монтенегрини педери, ј.бемо ли му оца у вр гуз.це?"

ms 71885

pre 8 godina

NATO je odavno lav od papira.Međutim NATO birokratija spretno naduvava svoj značaj uvek gladna para poreskih obveznika. NATO je stara Američka vojna alijansa iz vremena hladnog rata nastao ucenama i pretnjama SAD-a Evropskim zemljama .Ono što se ne može kupiti nikakvim parama i ne može zameniti nikakvo najmodernije oružje je borbeni moral plaćeničke NATO bulumente;a on je ravan nuli.Sav svoj kukavički kapacitet su pokazali u bombardovanju Srbije istresajući uglavnom bombe gde su stigli daleko od meta u strahu od obaranja nejake Srpske odbrane.U Ukrajini su se zato junačili dok se nisu pojavili Rusi mada su imali isti scenario kao u Srbiji.

Petar Pan

pre 8 godina

Pa ključni deo ovog teksta iz ,,Forbs,,-a je da je Crna Gora NADIGRALA SRBIJU. To i jeste smisao celog plana . Nije ovde bitna Crna Gora već je meta JEDINI RUSKI SAVEZNIK na Balkanu - Srbija . Stvoren je još jedan neprijatelj Srbije, kakav takav, krug oko Srbije je potpuno zatvoren sa neprijateljskim državama ... Montenegrini sa Šiptarima i Balijama uopšte nisu zanemarljiva snaga... Velika je ovo stvar za Don Mila i njegovo plemstvo ali alal vera i svim onim drugim ,,pravim,, Crnogorcima koji su sve ovo ,,junački ,, ODĆUTALI ... Jednog dana će svi do jednog dobiti SPOMENICE i boračke penzije za sve što su jadni pretrpeli ovim herojskim ćutanjem kad je bilo najteže...

Milan

pre 8 godina

Jadran je sada zatvoren. Srbiju u NATO i EU! A vi rusofili idemo unu nasu Vladimire Putine rasiri nam butine.

DRmrPR

pre 8 godina

E da je beznacajno i nije vec se tese rusofili sto nisu uspeli u nameri da cg bude ruska baza na jadranu.nisu vazni tih sacica vojske vec geopolitiski polozaj,a rusofilima nista ne preoszaje vec da se tese i samosazaljavaju.

Joca

pre 8 godina

Šta mislite, da li bi NATO zaratio sa bilo kim zbog Crne Gore?

istina

pre 8 godina

Pa šta ako je Srbija okruzena NATOom? Kad im se ucini da ce nesto biti dobro po njih oni ce opet bombardovati Srbiju, ni zadnji put ih niko nije sprecavao. Zar je ovom svetu samo vojna nadmoc najbitnija? Zar sa njom ne sledi otimanje i pljačka od slabijih? Sta je sa time da se makar malo bude Čovek?

Mirko

pre 8 godina

Ne treba zaboraviti da su ove crnogorske pic..kice, 99te propustile par hiljada siptarskih terorista iz srpskog okruzenja... Ja im nikad necu zaboraviti (moj crnogorski deo crveni od stida)

ibis

pre 8 godina

i spartanaca je bilo samo 300 gle çuda sve su redom pobedjivali a bogami i dosta zarobili

aleksandrovčan

pre 8 godina

Inauguracija Crne Gore u NATO predviđena je svečano, za Februar (tzv. "mačiji") mesec...simbolično, nema : Niti manjeg Q..ca...- niti veće dreke !

Tomat

pre 8 godina

Prvo, Crnogorci su se godinama sami nudili da budu clanice NATO-a. Konacno im je molba uslisena. Eto, dete je dobilo cokoladu. Pa, ako je Crna Gora beznacajna za NATO Alijansu, onda im sigurno ni Srbija ne bi bila znacajna. Zato mi bas i ne moramo da udjemo u NATO. Jeste, okruzeni smo zemljama koje su u Nato-u. Ako hoce, mogu da nas napadnu sa sve cetiri strane sveta. Pa, ako misle da je to prava stvar i da ce nas eliminisati sa zemaljske kugle, neka se i to desi. Samo da nasi susedi, bivse jugoslovenske republike, budu zadovoljne i srecne. Jer, njihovom napretku i stremljenju ka rajskom blagostanju, smeta jedino Srbija.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ta sve bi ja to dočeko, sa moja dva - Lovačka Društva, i met*o na: Q..ac..!!

Fićo

pre 8 godina

Čemu tolika priča o nama nevažnim Crnogorcima....ne trošite riječi... pa nijesmo bitni.....???? imate vi važnijih stvari i problema... ja poštujem i poštovaću Srbiju( i Srbe) kakav god izbor napravila... To što pojedinci kipte od bijesa i utrkuju se što će ruznije pričati o CG je ipak bolest.... niko od njih,ama baš niko blage predstave nema ni o CG ni o Crnogorcima... Još jednom,zaboga ne brinite za nas, pustite nas više da crknemo...

aleksandar

pre 8 godina

Uvesti crnogorcima radne vize  za rad  u Srbiji, crnogorske studente tretirati sa skolarinom makar ravnopravno kao grke,bugare,libijce itd . Srbi idite u Grcku i Bugarsku na more. Rusi turisti bojkotujte crnogorsko primorje . Rusi ugostitelji obarajte cene aranzmanima. Ukratko je to recept da oslabe ekonomski pa ce malo sutra da kupe nato opremu iti itd\n

Drina

pre 8 godina

Da li to znaci da im u toku  sezone ruski vise nece biti mater(ijalisticki)nji jezik?\n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija