• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

08.12.2015

21:04

TRAGOVI USTAŠKOG ZLOČINA: Kod Gline pronađena masovna grobnica srpskih civila!

Balkan

TRAGOVI USTAŠKOG ZLOČINA: Kod Gline pronađena masovna grobnica srpskih civila!

Podeli vest

Posle osam dana završena je ekshumacija iz masovne grobnice kod groblja u Gornjem Selištu, nedaleko od Gline, koju je organizovala Uprava za nestale osobe Ministarstva odbrane, a ekshumirani su posmrtni ostaci 56 osoba srpske nacionalnosti

Na dve lokacije pronađeni su posmrtni ostaci 56 osoba stradalih 1995. godine tokom akcije Oluja, a nakon humane asanacije terena ukopane su uz mesno groblje, saopštilo je Ministarstvo.

Radi identifikacije metodom DNK, uzeti su uzorci iz svih posmrtnih ostataka, nakon čega su vraćani u grobnicu do njihove identifikacije i pokopa u skladu sa željama članova porodice.

Po dosad poznatim podacima, a očekuje se da će to potvrditi i postupak identifikacije, reč je o civilima srpske nacionalnosti. Zbog toga su na ekshumaciji bili prisutni i stručni promatrači Komisije Vlade Republike Srbije za nestale osobe te Međunarodne komisije za nestale osobe.

Kako je saopštenoi iz Ministarstva, poduzimanjem dosadašnjih aktivnosti u organizaciji Uprave za zatočene i nestale tog ministarstva, ekshumirani su posmrtni ostaci 1081 osobe stradale 1995. godine, od kojih su identifikovani posmrtni ostaci 681 osobe.

Ukupno dosad su ekshumirani posmrtni ostaci 5056 žrtava od kojih je identifikovano tek 4090.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 8 godina

Ma nisu svi Hrvati Ustase,ali su sve Ustase Hrvati.

Petar Pan

pre 8 godina

Ne bih se složio sa tobom. Što se odnosa prema Srbima tiče, mislim da su SVI Krvati ustaše ( ili bar 95% ) ali se savremene ustaše dele na ustaše fašiste i ustaše ,,antifašiste,, . Ustaše fašisti bi i dan danas uradili isto, poklali bi sve preostale Srbe u Krvatskoj a ustaše ,,antifašisti,,ne bi prljali ruke ali bi svakako ,,okrenuli glavu,, na drugu stranu a kasnije uživali u plodovima ,,teškog rada,, njihovih zemljaka ...

cvetkovicd

pre 8 godina

Oni su na takvim zlocinima i primljeni u eu sada mogu i da se hvale kao pronasli sve vreme su znali ko gde i koliko.Sada treba i da ih pohvale i dobiju priznanje.

rudy25

pre 8 godina

Nesto nije u redu, gde je Hag, gde je Eu, gde je taj Zapadna, gde je ta demokratije, gde je vladavina zakona da doje na uvidj auuu posle preko 20s godina. Smo kad treba srbima da se sudi onda su tu za minut, to je krajni cinizam zpada SRAMOTA I BEDA.

Bojan

pre 8 godina

@Petar Pan Nas narod jednom mora da shvati da Krvati Ustase i Krvati ,antifasisti'su isti i nema razlike izmedju njih.I njihov bivsi predsednik Tudjman je bio koliko se ja secam,antifasista' Titov general kao i ostali domobrani,oni su se borili i bore se za cistu Hrvatsku bez Srba,jer njih boli poreklo.Gde su bili ti ,antifasisti' 90 godina kada su klali i terali ljude iz cele Hrvatske?Cela CRO je opterecena Srbima i Srbijom,za sve smo im krivi ali sta cemo im mi zavist i ljubomora teska bolest.A znaju da dodju u Srbiju da se provode i da prave koncerte,ali smo mi krivi sto uopste i idemo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija