• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.12.2015

15:06

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Kosovo nećemo priznati, barem ne u dogledno vreme!

Balkan

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Kosovo nećemo priznati, barem ne u dogledno vreme!

Podeli vest

Odnosi sa susednom Srbijom su sve bolji, a Bosna i Hercegovina u dogledno vreme neće priznati nezavisnost Kosova, predviđanja su bošnjačkog člana u Predsedništvu BiH

- Ne verujem da ćemo priznati Kosovo u dogledno vreme - rekao je Bakir Izetbegović i objasnio da je to i prognoza ministra spoljnih poslova BiH Ivana Crnadaka, jer, kako je rekao, "imamo snažan otpor političara iz RS-a pa i od člana Predsedništva gospodina (Mladena) Ivanića".

Bez Ivanića, podsetio je Izetbegović, to nije moguće uraditi.

- Što se tiče bezviznog režima mi ga nemamo ni sa nekim zemljama koje smo priznali pre 20 godina i koje su priznale nas. Nećemo moći uraditi stvar s bezviznim režimom, ali možemo jako olakšati izdavanje viza. One mogu biti izdavane i u Skoplju i u Beogradu i na tome se radi, da se ta procedura olakša i pojednostavi tako da se ostvari intenzivna komunikacija jer u ovom času trpi i naša i njihova privreda zbog te usporene komunkacije - rekao je Izetbegović.

Iako su odnosi između BiH i Srbije sve bolji, Izetbegović je naveo da je u proteklom periodu bilo određenih kriza, koje su uspešno prevaziđene.

- Jedna teška kriza je bila u vremenu incidenta koji se desio u Srebrenici, ali smo je prevazilazili. Mislim da smo je u velikoj meri prevazišli. Nakon toga je gospodin Vučić dolazio par puta u BiH, poslednji put u Srebrenicu. Očigledno imamo želju srpske strane da se odnosi popravljaju. Mi ćemo odgovoriti tako. Naravno još uvek je to sve većinom na nivou reči, ali u jednoj od božjih knjiga stoji 'prvo beše reč'. Svemu prethodi dobra ili loša reč. Ovaj put su to dobre reči i mislim da će ih pratiti dobri i pozivni procesi“ - kazao je Izetbegović za agenciju Anadolija. Zajednički projekti zemalja regiona poput Jadransko-jonskog autoputa su vrlo realna stvar, smatra Izetbegović.

- Ne može ovaj deo Evrope ni postati delom uređenog sistema sa ovakvom infrastrukturom. Dakle, gradiće se aerodromi, energetski objekti, gradiće se železnice, luke, autoputevi, sistem brzih puteva, i to će da podigne građevinsku operativu i u njoj zaposli stotine hiljada ljudi u građevinskoj operativi, a ona za sobom povlači skoro stotinu drugih grana industrije“ - pojasnio je Izetbegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ми би хтели - ал " не може"...?! Бар за сада - док Додик Влада...!

bubasvaba

pre 8 godina

Dobro ti dodje iz dupeta u glavu bolje sad nego nikad.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija