• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2016

18:02

USTAŠKOM MINISTRU SE DRMA FOTELJA: Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

Balkan

USTAŠKOM MINISTRU SE DRMA FOTELJA: Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

Podeli vest

Ministar branitelja Mijo Crnoja zapretio je medijima tužbama zbog afera iznetih poslednjih dana o njegovom prebivalištu i nasilništvu

U saopštenju iz jegovog kabineta su saopštenjem odlučno opovegnuti medijski napisi koji su, kako se navode, doveli u pitanje integritet i čast ministra Crnoja.

- Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru u vezi mnistrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštovanja pravne države, ovim putem najodlučnije demantujemo - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je kabinet ovlašćen da saopšti da će ministar branitelja zatražiti krivičnu i materijalnu odgovornost svih izdavača i novinara koji su učestvovali u, kako se navodi, u skandaloznoj i sramotnoj harangi.

- Cela ta kampanja zapravo je usmerena na razbijanje saradnje nezavisne liste Most i Domoljuvne koalicije, te na rušenje Vlade Hrvatske - navodi se u saopstenju.

Ranije danas iz istog ministarstva je saopšteno da Crnoja nikada nije tražio izradu registara "aresora i izdajnika", te da to svakako neće biti prioritet rada tog ministarstva, iakoje on to uradio u više navrata pre i posle izbora u Saboru, a u tome ga je podržao i vicepremijer Tomislav Karamarko, koji i lider HDZ, stranke iz koje Crnoja potiče.

Do naglog obrta došlo je, konstatuju hrvatski mediji, nakon što je nezavisna lista Most izvršila snažan pritisak na HDZ i bezuslovno zahtevala smenu ministra Crnoju.

Kako su medijima saopštili izvori iz Mosta predsednik HDZ Karamarko odugovlači s tom odlukom, ali da Most ne namerava da popusti.

- Oko Crnoje nema kompromisa. Most traži njegovu smenu jer se radi o osobi koja ima previše afera i nikako ne može obavljati ministarsku dužnost - navodi sagovornik iz Mosta.

Karamarko je najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja o medijskim tvrdnjama, te da ako je pogresio biće sankcionisan.

U međuvremenu Crnoja ne odgovara na novinarske pozive, a potpredsednik SDSS Milord Pupovac je poručio da, ako je sve što se piše o Crnoji istina, moraju reagovati oni koji su nadležni za nadzor zakonitosti i po službenoj dužnosti pokrenuti postupak.

- Budući da je vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program vlade donesen na način na koji je donesen, ne čudi me da se ovakve stvari događaju - rekao je Pupovac te potvrdio da o slučaju Crnoja namerava sutra da razgovara sa zastupnikom nacionalnih manjna.

PROČITAJTE JOŠ:

USTAŠE U NOVOJ VLADI Ekstremna desnica vlada Hrvatskom!

KARAMARKO: Dolaskom HDZ-a nehrvatstvo maknuto sa svih nivoa


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Antifamo

pre 8 godina

Sad ce poceti igranka protiv Srba.A trebalo je Dragana Covica iz HDZ BiH da bude ministar,jer on je sklon Srbima.Dobar prijatelj sa Dodikom,ali samo na poducju BiH.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija