• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2016

18:21

(FOTO) HRVATSKA SRAMOTA: Aktuelni ministar kulture pozirao sa ustaškom kapom!

Balkan

(FOTO) HRVATSKA SRAMOTA: Aktuelni ministar kulture pozirao sa ustaškom kapom!

Podeli vest

Nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije aktuelnog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom, preneo je danas hrvatski portal Index.hr

Portal navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

"Novosti" pišu da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa u kojem je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskog mora".

- Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvereni antifašist i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar - rekao je danas premijer Tihomir Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Tviter

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svom divljenju liku i delu nacističkog imama.

Svetski mediji pišu o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Vizental poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima o istoriji Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i holokausta, preneo je Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

USTAŠKOM MINISTRU SE DRMA FOTELJA: Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

PUPOVAC, SRBIN MEĐU HRVATIMA: Desničari uzrokuju haos u Hrvatskoj!

KARAMARKO: Dolaskom HDZ-a nehrvatstvo maknuto sa svih nivoa

PUPOVAC, SRBIN U HRVATSKOJ: Novoj vladi u Zagrebu nije u planu saradnja sa Srbijom?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 8 godina

Sta vas to cudi!!!Kad im se pruzi prilika vecina politicara u NDH ce nositi tu kapu!!!

UFOLOG

pre 8 godina

Ustašitis je zarazna bolest, napada pretežno Hrvatsku naciju oba pola. Ne može se izlečiti već samo zalečiti sa većim ili manjim uspehom. Može se desiti da se zaraze i drugi narodi ali u manjem obimu. Vakcina nepostoi.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Набујали Фашизам у Хрватској - неће дуго остати "пасиван" и у великој су заблуди сви који мисле да је РАТ..."Бљеском" и "Олујом" - окончан... Докле год буде макар једног Србина на планети земљи, хрватски фрустрирани, фашистички режим, тражиће његову крв...То су болесни умови, којима је једини модус живљења и мотив постојања - мржња према Православљу....!! Али Богу хвала... Русија се подигла...!!

dragan

pre 8 godina

Svi hrvati su od rođenja zadojeni ustaškom ideologijom tako da kapa niđta ne znači. I onaj sa kapom i onaj bez kape nam isto misle. Veći je problem što hrvati nađu među ispranim srbima oruđe za borbu protiv srba pa tako vladaju sa srbskim tržištem ... a šlag na torti je prodaja poljoprivredne zemlje Glavašu. Samo uvođenje smrtne kazne u srbiji može srbiju dovesti u red.

Dusan

pre 7 godina

Gos'n ministar, kako je istoricar - oboriva je, do duse pretpostavka, trebalo bi da zna, sledece; - poslednji hrvatski kralj Petar Svacic( ili Snacic) -nije bio hrvatskog "podrijetla" iako je u "historiografiji" upamcen kao "poslednji hrvatski kralj"narodne krvi"; - u imenovanje nakazne tvorevine NDH potkrala se, ocito - greska ubacivanjem "srbizma" - NEZAVISNA. Valjda je "hrvatskije" bilo napisati odnosno oznaciti - NEOVISNA(DRZAVA HRVATSKA) - hrvatski kraljevski tron,grantovan je vojvodi od Spoleta, a ovaj je, za zivota, testamentom isti zavestao - svom macku. - 1951.god. hrvatska emigracija "predala je hrvatski presto" nikome drugome vec- Huseinu I - sada rahmetli( setimo se Hasemitske Kraljevine Jordan, prim. red). Valjda se, sama po sebi "priziva" i ona apoftegma: "cega se pametan stidi...". No osecanje stida i tu se, ocigledno izgubilo negde " u prevodu"

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija