• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2016

20:42

MINISTAR SA USTAŠKOM KAPOM SE PRAVDA: Insinuacijama žele da me politički likvidiraju!

Balkan

MINISTAR SA USTAŠKOM KAPOM SE PRAVDA: Insinuacijama žele da me politički likvidiraju!

Podeli vest

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović ocenio je da je objava fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), uz koju je navedeno u opisu da je snimljen kako pozira sa ustaškom kapom na glavi, predstavlja "insinuaciju, provokaciju i još jednu u nizu podvala" kojima je cilj da se diskredituje

- Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati - piše u odgovoru Hasanbegovića na molbu agencije Hina da prokomentariše fotografiju i tekst pod naslovom "Točka na U", objavljen na sajtu nedeljnika "Novosti".

- Fotografija objavljena u nedeljniku `Novosti`, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, jedinice u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te jedinice i delove njihove službene odore - navodi ministar.

(FOTO) HRVATSKA SRAMOTA: Aktuelni ministar kulture pozirao sa ustaškom kapom!

On je podsetio da je reč o jedinici čijim su poginulim pripadnicima pre nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Ivo Baldasar otkrili spomenik. "Sve ostalo su insinuacije koje nemam nameru da komentarišem", poručuje Hasanbegović.

"Novosti" uz objavu fotografije navode da se Hasanbegović fotografisao s ustaškom kapom 1996. godine i da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima.

USTAŠKOM MINISTRU SE DRMA FOTELJA: Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

Glavni urednik "Novosti" Ivica Đikić je Hini, upitan za komentar izjave ministra Hasanbegovića, kazao da se uvidom u časopis "Nezavisna Država Hrvatska" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) lako može proveriti je li neko naknadno intervenisao na fotografiji. 

- U NSK je časopis i u njemu je fotografija. Pa procenite jesmo li intervenisali - rekao je.

Tviter

Ne zna kada je fotografija snimljena, ali objavljena je u časopisu 1996. godine, kaže Đikić te dodaje da Hasanbegović na glavi ima ustašku kapu. 

- Ne tvrdim da je na kapi slovo `U`, već da je ustaška kapa. Mislim da je `U`, ali to se ne vidi na fotografiji. Mi nigde ne tvrdimo da je na kapi slovo `U`, ali u to opravdano sumnjamo i kapa je ustaška - rekao je Ðikić i najavio da će "Novosti" vrlo skoro objaviti integralne tekstove koje je Hasanbegović objavljivao u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miso

pre 8 godina

Ne mozete ocekivati od ustase da se pojavi u srpskoj sajkaci.Problem je u tome sto kad bi se recimo ministar Udovicic pojavio sa kokardom na glavi,sutra bi pocela nato intervencija na Srbiju.Zato braco srbi postujte sve sto je srpsko,vidite kako to rade hrvatski ministri sa kojima sutra treba da sednemo i pricamo o poboljsanju odnosa izmedju dve susedne zemlje.I slag na tortu Kolinda postavlja uslove Nikolicu sta da uradi pre nego sto dodje u zvanicnu posetu "lepoj njihovoj".Da nije smesno bilo bi zalosno,ali Vaatikan njima moze obezbediti sta hoce,dok se mi moramo boriti kako znamo i umemo. ZIVELA SRBIJA,a za ustase smo uvek imali recept.

PAVLE Prvi

pre 8 godina

HRVATI MONSTRUMI: Svaki Srbon I Srpsko dete treba da procita писмо Мусолинијевог генерала Александра Лузана који је у време НДХ писао: „Драги Дуче …Обилазећи сеоска места Столац,,Чапљину и Љубиње (између 60 и 130 км северно од Дубровника) сазнам од наших обавештајних официра да су Павелићеве усташе претходних дана починиле некакав злочин у селу Пребиловци и да ће, кад се то прочује, околни Срби поново да се узнемире. Недостају ми речи да опишем шта сам тамо затекао. У великој школској учионици затекао сам заклану учитељицу и 120 њених ученика. Ни једно дете није старије од 12 година. Злочин је неумесна реч.То је превазилазило свако лудило

HRVAT

pre 8 godina

miso ostavi se recepta jer tebe i sve kao sto si ti recepti su oduvali vas majci Srbiji 95.e....ne beljezgaj gluposti..ljudi ce ti se smijati\n

Miso

pre 8 godina

E moj hrvat da ste nas vi gurali ja bi sad sedeo u Zagrebu.Nema ko vam nije uskocio u pomoc od zapadnjaka.Borbom 1:1 ti bi sad bio kod gospe u Medjugorju ili izbjeglica u Becu.Toliko o vama,vasoj hrabrosti,borbi,i vojsci.DANKE DEUTCHLAND.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija