• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2016

18:14

ZAŠTIĆENI SVEDOK RAZOTKRIO ZLOČINCA: Video sam kako Orić kolje srpske zatvorenike!

Balkan

ZAŠTIĆENI SVEDOK RAZOTKRIO ZLOČINCA: Video sam kako Orić kolje srpske zatvorenike!

Podeli vest

Suđenje ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovog saborcu Sabahudinu Muhiću, optuženima za zločine nad srpskim zatvorenicima 199, nastavljeno je u BiH...

Svedok je putem video linka iz Bograda svedočio o ubistvima tri srpska zarobljenika, preneli su bosanski mediji.

Zaštićeni svjedok 01 kazao je da je video kako je Naser Orić ubio tri srpska zarobljenika u selima Zalazje, Kunjerac i Lolići, koja se nalaze u okolini Srebrenice.  Svedok je rekao da je u septembru 1992. godine, "na neki srpski praznik, možda Petrovdan", Orić udario "boksom" srpskog zarobljenika u lice i grudi.

BRUKA I SRAMOTA! Koljač Srba Naser Orić postavljen za savetnika ministra branitelja u Federaciji BiH!

- Naser Orić je uzeo nož koji mu je bio za pojasom i zamahnuo u predelu vrata. Zarobljenik je pao na kolena. Orić ga je udario nogom u grudi i prevrnuo nazad - naveo je 01 svedočeći putem videolinka iz Beograda, uz zaštitu lika od javnosti. Po njegovim rečima, pred vojnicima Armije BiH (ABiH) bila su ukupno tri ili četiri zarobljenika vezana.

Svedok je pojasnio da je, pošto je Orić udario zarobljenika, otišao da presretne put "tamiću", i kada se vratio, video je četvoricu ili petoricu mrtvih zarobljenika. Mrtvi, među kojima je bio i zarobljenik koji je udaren nožem, kako je dodao svedok, natovareni su na kamion i odvezeni pred komandu. Šta je dalje bilo s mrtvim telima, svedok je kazao da ne zna.

Svedok 01 se prisetio akcije "Kunjerac", koja je, po njegovim rečima, bila u jesen 1992. godine, kada je dovedeno pet zarobljenika. Među njima je, kako je naveo, bio i njegov prijatelj Mitar Savić. On se krio od zarobljenika krio, kako Savić ne bi zatražio da mu pomogne.

UŽAS! BOSNA NAGRADILA RATNOG ZLOČINCA: Orić u Vladi BiH ima platu 1.800 evra!

- Mitar je bio drzak prema komandantu Oriću. Suprotstavljao se nešto. Orić ga je počeo udarati. Uzeo je 'kolt' i opalio u grudi. Upucao ga je - rekao je svedok, opisujući da je Orić uzeo pištolj i s dva pucnja "upucao Mitra".

S druge strane, Orićeva odbrana je svojim unakrsnim ispitivanje dovodila u pitanje kredibilnost svedoka, a nakon četvoročasovnog ispitivanja, suđenje je odloženo za 8. mart.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 8 godina

zasticeni svedok 11 puta osudjivan izmedju ostalog za prevare i lazna svedocenja,ako je to sve sto se ima protiv orica tanko je

Lala iz Banata

pre 8 godina

Нема правде од - људског несоја...!! Животиња у људском облику.... - Која не заслужује уопште суђења....јер суд се прави за - људе...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija