• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2016

17:58

DODIK PORUČIO: Srpska nema nameru da prizna Kosovo!

Balkan

DODIK PORUČIO: Srpska nema nameru da prizna Kosovo!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Loparu da Srpska nema nameru da prizna Kosovo

- Ostajemo pri svojoj odluci i verujemo da će ljudi koji su u organima BiH iz Republike Srpske to poštovati i tako se odnositi prema ovom pitanju - rekao je novinarima Dodik.

Bez Srpske nema priznanja Kosova, kazao je i podsetio da odluka o priznavanju Kosova na nivou BiH ne može biti donesena bez Republike Srpske.

- Srbija vodi pregovore, definisaće svoj odnos prema Kosovu i to je ono što ćemo mi pratiti. Osim što predsjdnik Albanije Bujar Nišani to traži, drugog razloga za tako nešto nema i naša odluka neće biti promenjena - kazao je Dodik.

Predsednik Albanije Nišani, izjavio je ranije danas u Sarajevu, nakon razgovora sa tročlanim Predsedništvom BiH, da je želja njegove zemlje da BiH prizna kosovsku nezavisnost.

Nišani je rekao i da mu je drago što je naišao na razumevanje članova predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić je, međutim, odmah potom sazvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je rekao da priznavanja kosovske nezavisnosti neće biti dok je on član tog tela..

Ivanić je podsetio da se sve odluke u Predsedništvu BiH donose konsenzusom, i dok on sedi tu - Kosovo neće biti priznato.

- BiH neće menjati svoju politiku. Dok sam ja član Predsedništva o tome se neće razgovarati. Kosovo i Metohija su sastavni delovi Srbije- istakao je Ivanić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CICA DRAZA

pre 8 godina

PA TO SE PODRAZUMEVA ne cemo o tome raspravljati

Todor

pre 8 godina

Koji politicki kosmar i animoziteti izmedju pozicije i opozicije kod Srba u RS-BiH! Ko prati zna da je to "vise od igre".

Lala iz Banata

pre 8 godina

Албанци нас ЗАМАЈАВАЈУ....Схватите..план је да се Косово уједињи са Албанијом у - Велику Албанију...! То је идеја НАТО....Велика Албанија у коју ће ући још јужни део Србије, Пола Црне Горе, Епирски део Грчке и пола Македоније...!! Приче о тзв Независном Косову су замајавање Србије... а прави ПЛАН...удедињење Косова и Албаније, које ће одмах признати САД-е, Енглеска и Немачка ( Баш по сценарију када је Косово прогласило независнот....то је иста багра...!).. и наравно трабанти ( Мађарска,Хрватска,Словенија, итд.).Овај сценарио иде после пријема Црне Горе у НАТО како би Србија била "опкољена"...!!

Nebitni

pre 8 godina

Toliko ste bitni da su to od vas i zaboravili da traze,ha ha ha.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija