• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2016

22:11

HRVATI SE NUDE ZA RAT U SIRIJI: Ministar odbrane traži da EU pošalje vojsku na džihadiste?!

Balkan

HRVATI SE NUDE ZA RAT U SIRIJI: Ministar odbrane traži da EU pošalje vojsku na džihadiste?!

Podeli vest

Miro Kovač, ministar spoljnih poslova Hrvatske, tvrdi da EU mora zajednički da nastupi po pitanju Sirije i da deluje na teritoriji te države. On je dodao da je Evropskoj uniji ugrožena sigurnost

- Zašto ne bismo poslali evropske snage u Siriju, kako bi tamo štitile izbeglice?- upitao je Kovač, a prenela Hina.

U govoru koji je održao u Rimu pred italijanskim zvaničnicima, članovima diplomatskog kora i predstavnicima rimske studentske zajednice o odnosima Hrvatske i Italije i ulozi Hrvatske u srednjoj i jugoistočnoj Europi, Kovač je kao najveće izazove sa kojima je suočena EU naveo dužničku krizu u svetlu nedovoljne vidljivosti evropskih institucija običnim građanima, pitanje izlaska Velike Britanije iz Unije i migracionu krizu.

Ako neko želi da prima izbeglice jer to odgovara njegovim nacionalnim interesima, mora biti svestan toga da te izbeglice moraju da prolaze kroz druge zemlje kako bi stigle do njegove teritorije i da to, dakle, jako utiče na te zemlje”, rekao je Kovač, napomenuvši da zato svi uključeni u probleme moraju puno više da se dogovaraju, kako bi našli zajedničko rešenje.

Kovač je naglasio da će Hrvatska i dalje biti vrlo humana i pomagati izbeglicama u njihovom nastojanju da dođu do željenih odredišta, ali da neće biti “hot-spot” za izbeglice, jer joj je turizam izuzetno važna privredna grana.

PROČITAJTE JOŠ:

ERDOGAN PRED PORAZOM, NE POMAŽE NI AMERIKA: Putin presekao kanale snabdevanja pobunjenika u Siriji!

ASAD BEZ MILOSTI: Prekid vatre ne znači i prestanak korišćenja oružja!

(VIDEO) PAKAO ZA DŽIHADISTE: Ruski raketni bacač pravi pometnju na sirijskom ratištu!

(VIDEO) KRAH ISLAMSKE DRŽAVE: Ruska avijacija i Asadove trupe satiru džihadiste!

BAĆUŠKA SMANJUJE GAS! Za dva dana ruski bombarderi pogodili "samo" 187 ciljeva džihadista u Siriji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bravo

pre 8 godina

Europljani se utrkuju ko će pametnije rešenje za izbeglice da predloži... Možda bi mogli da se dogovore sa Turskom, postoje avioni, postoje izbeglički logori, pa neka zajedno sa Turcima obave tamo sve formalnosti, sigurnosne provere, neka ih ukrcaju u avione, i vode u svoje države. Ili neka zamole mentore da svoje teroriste povuku iz Sirije, Libije, neka ne uvode više demokratiju, nema smisla, kome će demokratija kad ljudi pobegoše u evropsko izbeglištvo...Evropa... Lutkarsko pozorište...

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija