• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

03.03.2016

19:05

CIA NAJAVLJUJE BALKANSKI RAT? Pravoslavni savez srušiće Veliku Albaniju!

Balkan

CIA NAJAVLJUJE BALKANSKI RAT? Pravoslavni savez srušiće Veliku Albaniju!

Podeli vest

Ako SAD i posle terorističkih napada u Kumanovu nastave sa politikom bezrezervne podrške Albancima, ako EU i dalje bude prećutno prelazila preko oživljavanja projekta „velike Albanije“ to bi moglo dovesti do formiranja pravoslavnog saveza Srbije, Grčke, Bugarske i Makedonije, i možda čak i do Trećeg balkanskog rata!

Ovo je zaključak najnovijeg izveštaja CIA o stanju u našem regionu u kome se administracija u Vašingtonu upozorava da bi dalja jaka podrška Albancima gurnula pravoslavce u zagrljaj Rusiji. Analitičari CIA zbog toga predlažu američkim vlastima uravnoteženiji pristup Balkanu.

Obaveštajci u svom izveštaju upozoravaju da je sasvim moguće da Srbija, Grčka, Bugarska i Makedonija sklope pravoslavni savez!

- Američki analitičari pišu da balkanske države, čije su teritorije ugrožene projektom „velike Alabanje“, neće sedeti skrštenih ruku i mirno gledati kako im Albanci otimaju teritoriju. Štaviše, uvereni su da će u slučaju nužde Srbi, Grci, Bugari i Makedonci udružiti snage u borbi protiv Albanaca. U tom slučaju Balkan bi postao područje nalik Bliskom istoku, a to nikome, pa ni SAD nije u inetresu – prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor.

Niko u Vladi nije želeo da komentariše ova saznanja. Na drugoj strani, stručnjaci ocenjuju da je scenario pravoslavnog saveza moguć, ali da bi bio veliki trn u oku zapadu. Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je udruživanje logična reakcija na pokušaj stvaranja „velike Albanije“.

- Ako se savez i desi, ne verujem da bi SAD to mirno posmatale jer je jasno da su im Albanci miljenici. Srbija je sličan savez imala pre Prvog svetskog rata, kada se sukobila sa Turskom – podseća Vukadinović.

Čedomir Antić, iz Naprednog kluba, naglašava da više od decenije postoji ideja o udruživanju Balkana.

- Čak i kada bi se zaista pokrenula ta ideja, SAD bi to u startu sprečile. Ipak, takav savez bi trebalo da postoji jer bi on opstao i u slučaju da EU propadne. Čudi me da predsednik Nikolić to nije već pokrenuo kada je pozvan na proslavu Kumanovske bitke.

PROČITAJTE JOŠ:

KROZ IGLENE UŠI: Makedonija ojačava ogradu na granici

MIGRANTI SAMO NA JEDNA VRATA: Jedini legačlni prelaz za izbeglice biće na makedonsko-grčkoj granici!

PALA RAMPA U MAKEDONIJI: 10.000 izbeglica čeka u Grčkoj, ne mogu ni prema Srbiji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joex

pre 8 godina

Ujedinjenje svih slovena evrope je pravi put i jedini a doci ce dan kad ce to da shvate\n

milutin

pre 8 godina

a sta je sa crnogorcima....a da njih vise ni nema u Crnoj gori...to je ionako vec Albanija\n

6897

pre 8 godina

Njih nikad nije ni bilo, niti će ih biti."Carevo novo odelo" je samo bajka.

englezii

pre 8 godina

Kakva bre Crna Gora ? Nema da je ima pogotovu kao Montenegra ! Sve oslobodjene teritorije pripadaju oslobodiocima !

CICA DRAZA

pre 8 godina

ajoj pobicemo albanjeze siptore ki zeceve a sta ako nam es i rusi pridruze ??? BIT CE VELIKI BELAJ

Prvi do glavnog

pre 8 godina

Tebe treba pod hitno 'apsiti i hospitalizovati. Ne blebeci ako vec nemas nista pametno reci....

Todor

pre 8 godina

Gde je u tom Pravoslavnom savezu Crna Gora? A da! Ona je vec u NATO savezu. Ne moze biti u dva saveza.

Vid

pre 8 godina

Po vašem rezonu ni Grčka i Bugarska ne bi mogle da uđu u ovaj savez protiv arbanasa.

Erdogan

pre 8 godina

Nece ni Turska gledati skrsteni ruke ako slucajno neko napadne Albaniju i Kosovo. Grcka nece vise postojati i to za nedelju dana , ni Makedonija. Albanci nek rese problem sa Srbijom i Hrvatskom. Da ne zaboravimo i Bosnu i Sandjak koji ce isto napasti Srbiju. Ko hoce nek proba.

Pik

pre 8 godina

Haha turska ??? Rusi ima tursku da bodele na 3 dela. A ako Donald Tramp bude novi presednik ni alah vam nece pomoci

Lala iz Banata

pre 8 godina

A onda Kurdi - zaskoče s leđa i ....ŽIVEO KURDISTAN...!!!

milosobilic1389

pre 8 godina

То је пут за - независни Курдистан..

banat1952

pre 8 godina

Turcine, zaboravio si na Rusiju, ako krenete na Grcku i Balkan sravnice vas Rusi sa zemljom - Turska kao drzava gubi se sa mape sveta. Seti se Balkanskih ratova.

nenad 2008

pre 8 godina

Probao Ferdinand, Poćorek, Hitler. I, kako su prošli ? Uzgred, Turci su nas dosta zadužili...

gago m

pre 8 godina

Erdogan / У том евентуалном рату,сигурно себе не видиш јер се ту гине.Лакше је овако "ратовати" ....За Турску,пиши пропало јер ће њу браћа Руси ускоро смирити да ће заувек бити мирна "к' о бубица".А босанска војска,ако је уопште има,не знам којим путем би те њене трупе дошле до границе са Србијом!? "Сандјак" (Рашка!) је толико "опасан" да ће Србија тамо морати послати пун аутобус специјалне,да их смири ха,ха,ха "Благо" теби и твојим истомишљеницима ...

Lala iz Banata

pre 8 godina

А с леђа Курди, заврћу "јаја"....Живео слободни независни Курдистан..!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Пазите..КУРДИ ДОЛАЗЕ и чекају...прилику..!! Живео Курдистан...слободан и независтан...Правдољубив и принципијелан...!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Samo da Rusi završe u Siriji....i neutrališu "kauboje"...lako ćemo za Savez..!

radovan

pre 8 godina

ODMAH SE DOBROVOLJNO JAVLJAM I TO SA VEEEEELIKIM ZADOVOLJSTVOM DA OSVETIM DEDOVE I SRPSKE JUNAKE KOJI SU STRADALI OD RUKE TERORISTA.  ARBANASA.n

miroljub

pre 8 godina

I ja sam dobrovoljac da branim dedovinu odmah iza tebe.

DUSAN

pre 8 godina

TO AMERI DRŽE ZASADA POD KONTROLOM A KAD POŽELE PUSTICE DA SE TO DESI VERJEM U GRČKU BUGARSKU I ČAK I CRNU GORU A ZA BUGARE NISAM SIGURAN ZNALI SU DA SE PREOKRENU U NAJTEŽIM SITUACIJAMA ZA OVO SAM LIČNO ČUO JOŠ PRE DESET GODINA I TO OD MUSLIMANA IZ SARAJEVA I DA ĆE KRENUTI PRVI SUKOBI IZ CRNE GORE

HRVAT

pre 8 godina

Prvo..ako taj pravoslavni savez napadne Veliku Albaniju..onda ce se i Velika Hrvatska da umijesa u obranu Velike Albanie....svim sredstvima !\n

Pik

pre 8 godina

Hehe sta ti je bratstvo, ako ako hrvati i na tu stranu ima da vratimo nasu zemlju

Joca

pre 8 godina

To bi bilo poželjno, vi svakako treba da se umešate, pod obavezno.

Micko

pre 8 godina

Vi mozete samo da umesate jednu zlicu vegete....i ovaj put cete dobiti...

zeljko

pre 8 godina

Kad se sastavimo mi pravoslavni na Balakanu ne verujem da cete imati ista od Hrvatske sem Zagreba i Sljemena . A vi ste vojno 3 x nista. Precenjujete sebe . Samo da koljete nejac i zene za to znate . Kao borci ste nula. nula. nula. Pickice . Ameri i milosevic dali su vam pobedu tajnom diplomatijom i to jedino slavite kao pobedu. Polako samo. Bice prilike da odmerimo snage. Ustase. Ja licno cu se prvi odazvati jer rat protiv vas nije obaveza nego zadovoljstvo i deretizacija Balkana .

Dragomir

pre 8 godina

HRVAT,bolje bi bilo reći DA SE HRIŠĆANI UJEDINJIJU!Imamo krst ili križ a i isto se krstimo.Tu i tamo imamo uglavnom po dva deteta a muslimani po osam ili deset!Francuzi i ostali su odavno prekriveni džamijama.Turci u Nemačkoj traže priznanje nacionalne manjine.Samo vi u Hrvatskoj sopstveni srpski narod progašavate za nacionalnu manjinu.Inače ,,HRVAT,, da poradiš na pismenošću jer se srpski jezik piše na srpskoj latinici a ne na pismu podmuklih engleza.Slobodno ti nama piši na tvome hrvatskom jeziku jer ga mi u Srbiji govorimo i razumemo.Još ga i naša deca uče u obdaništima.Neki stranac bi primetio da nam je jezik gotovo potpuno isti.

badza

pre 8 godina

Немој преко реда.Сачекај мало,стићићете и ви на ред.

Shedow

pre 8 godina

Hmmm,ako citamo izmedju redova pisace ovako ;amerika sprema rat na balkanu,pocetak istrebljenja Pravoslavaca na ovim prostorima;jer nije to bas slucajno da su ovi psi americki premesteni na Svetu Srpsku zemlju Kosovo pre dve nedelje,navodno da stite Srbe na Kosovo,pa vas zato molim ako nemate oruzije pocnite da pravite.......

dejan

pre 8 godina

Ej hrvat necitas dobro,,nece srbija napasti Albaniju nego ce samo svoje braniti !??! Srbima Albanija netreb ni za suvu sljivu.!! razumes???

Zubati Gmaz

pre 8 godina

Pravoslavni savez je verovatan koliko i pobeda Tadica na predstojecim izborima. \n

Marcco

pre 8 godina

Bugari? Bugari u savezu sa Srbijom? Ma Bugari će pre sa Turcima i Albancima nego sa Srbima.

Dragomir

pre 8 godina

Марццо,ел ти је познато да су бугари за једно пре подне протерали турке?Или да постану бугари!Нико из света их није чак ни опоменуо.Него,Марццо,знаш ли зашто нас бугари мрзе?Какво смо им то недело ми срби учинили па су нам се светили?Они никада неће са албанцима јер наталитет им није исти.

deftones

pre 8 godina

nemam reci pa sama turska bi ceo ovaj savez pojela za rucak a da ne kazem ako se ubaci i hrvatska jer su hrvati dosta kiseli na srbe a vi srbi se samo nadajte na ruse kao 99 pa ce pomracina da vas pojede

zeljko

pre 8 godina

Daj malo citaj . Pa neces pisati gluposti. Grcka ima dobro naoruzanu armiju po nato standardu , Srbija imasolidnu namensku industriju i uz malu tehnicku pomoc brzo moze da usvaja proizvodnju slozenih sistema oruzja. Osim toga nije bas ni Srbija ni Republika Srpska , a to ne odvajam , u ljudskom potencijalu maciji kasalj. Sa ostalim pravoslavnim narodima Balkana cak i bez Rusa mozemo da se nosimo sa turskom. Ne daj Boze trebalo. Vidim lepo pises Srpski . Priseti se predaka , pa navijaj za pravoslavnu opciju , ne za turke i zgadiju hrvate.... probudi se dok te jos drugi nisu razbudili.

generacije pamte

pre 8 godina

Veruj mi Srbija je prekisela na hrvatsku, znaci samo se ceka novi sukob za vracanje dugova!

bosa

pre 8 godina

to im je i cilj, da opet neko drugi krvari i gubi živote, isprevljajući njihove užasne namere.cia dobro zna i koji su im planovi islamizacija evrope i balkana, a sve pod izgovorom borba protiv islamista.narode prst na čelo.

Todor

pre 8 godina

Slazem se! Od pamtiveka Balkan je neiscrpno vrelo gluposti bez nade da presusi.

cola

pre 8 godina

Pod broj 1 Srbija sigurno nece u dosledno vrijeme ratovati. Pod broj 2 ima dovoljno Hrvata Muslimana i Albanaca koji su voljni za to ali nemaju podrske. Pod broj 3 Svi dobrovoljci oni zesci su sada ili u Ukraini ili u Siriji samim tim spao je broj radikalica. Pod broj 4 mi ustupamo svima prolaz kud i gde ko god hoce da ide. Zasto bi mi sad ratovali za tudje interese, mi nemamo snikim problema koji bi doveli do izbijanja sukoba. A ako se budemo morali braniti bice gadno za to nemoj da nas dirate ako ste voljni i toliko napaljeni zarista su otvorena put pod noge. Mi smo vojno neutralni zato nismo nikome pretnja, zelimo samo da zivimo pustite nas na miru. Jeli vam nije dosta Balkanskog zarista vidite da je evropa zatvorila granice.Nemamo gdje bjezati. Tu smo gdje smo bili, a neki sto misle da su otisli negdje dalje a nisu se makli sa mjesta nek se malo suzdrze vidim da je retorika vruca krompir. A gdje su izbjeglice? koliko nam treba da dodje godisnje 1 milion izbjeglica. A maceha ce da nam raspodjeli to ljudsko bogatstvo. ali dnevno ih prolazi nekih 1000 a sve je manje mislim sad je zastoj. O ljudi jebeno vrijeme ili kako se kaze doslo doba da se zavucemo u misiju rupu.

Roki

pre 8 godina

Kad pjevaju Ilija i Marko Ja budala mila moja majko

utnapistim

pre 8 godina

Ne trebamo da sedimo skrstenih ruku i cekamo epilog.Ali ako se samo prisetimo koliko smo krvarili i na kraju sve to izgubili, ne za zelenim stolom vec ispod stola...onda se postavljaju druga pitanja.A jedno od tih je, da li smo najzad uspostavili nacionalne interese ili kao nacija zivimo i dalje od danas do sutra..kao u kameno doba.

glavonja

pre 8 godina

Koje budalesanje! To je kao ono 90-ih. Podržaće nas Rusi, Kinezi, Burundi, Ruanda...Japan, pa smo prošli sa batinama za medalju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija