• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik/srna

30.03.2016

00:14

POLITIČKI ANALITIČAR KOZOMORA: Bakir želi islamističku državu bez Srba!

Balkan

POLITIČKI ANALITIČAR KOZOMORA: Bakir želi islamističku državu bez Srba!

Podeli vest

Politički analitičar iz Banjaluke Aleksandar Kozomora smatra da predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović mora stalno da diže tenzije i pravi sukob, jer je i sam devedesetih godina prošlog veka bio aktivni učesnik, te tako i jedan od sukrivaca za sve što se tada dešavalo, kao što je muslimanski napad na Markale, za koji su optužili Srbe

 Priča o pomirenju sa Srbijom je čista farsa i on to nikada nije ozbiljno mislio. Pomirenje sa Srbijom znači i otkrivanje svih istina od 1992. do 1995. godine. U BiH mir je moguć samo onda kada istina o tom ratu bude dostupna i domaćoj i međunarodnoj javnosti. Njegov plan je da iznova traži sukobe sa Srbima, da stalno diže ratne tenzije u BiH - rekao je Kozomora.

On ističe da Izetbegović nije neuk čovek da ne zna da je revizija presude Međunarodnog suda pravde o pitanju genocida protiv Srbije nemoguća, posebno što dva člana Predsedništva BiH nikada za tako nešto ne bi glasala, što znači da ne bi mogla biti ni usvojena.

-To da li bi on hteo Republiku Srpsku - pa to je njegova večita želja. Ali, takođe je svestan da 1,3 miliona ljudi, koliko god on mislio da su oni genocidni, ne može da protera sa ove teritorije - rekao je Kozomora za "Sputnjik".

On navodi da je podrška koju Izetbegović ima, pre svega u Turskoj, sve slabija, jer Ankara ima svojih problema i nije joj više do Izetbegovićevih ratnih poruka.

Istoričar Aleksandar Raković ocenio je da je namera bošnjačke političke elite u Sarajevu, koja u sebi nosi i primese verskog fanatizma, da se ukine Republika Srpska i da se srpski narod, koji je državotvorni, svede na to da u nekom momentu postane plen, što bi moglo da dovede i do potpunog nestajanja Srba zapadno od Drine.

Raković podseća da je Alija Izetbegović, otac Bakira Izetbegovića, bio jedan od islamskih verskih fanatika koji se uporno zalagao za islamsku i islamističku državu na teritoriji BiH, a dok su na tom prostoru Srbi, to nije moguće.

- Pored toga što možemo da ukažemo čime se bavi zvanično bošnjačko Sarajevo, možemo da ukažemo i na to da njihovi glavni sponzori, Amerika i delom Velika Britanija, i dalje neće odustati od toga da maltretiraju i kinje srpski narod. Nažalost, uverili smo se na svom iskustvu da islamistički fanatici koji imaju imalo veze sa islamom uživaju podršku zapadnih struktura ne samo u Americi i Britaniji, već i u NATO-u - rekao je Raković za "Sputnjik".

PROČITAJTE JOŠ:

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir!

DODIK OBJASNIO BAKIRU: Nema toga u Srpskoj, koji bi podržao obnavljanje tužbe protiv Srbije!

BAKIR NE MOŽE DA SE SMIRI: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda!

VUČIĆ O PRETNJI IZ SARAJEVA: Bakir izmišlja neprijatelje, željan osvete nad Srbima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miso

pre 8 godina

Republika Srpska je i po Dejtonu na neki nacin drzava u drzavi i niko nema pravo da ponisti nesto sto je dinelo mir u toj zemlji.Ako sad mislite da ste se z.....li tada,zajebali ste se i u mislima da je sad mozete ponistiti.

radaše

pre 8 godina

Tačno tako,samo mislim da je glavni sponzor britanija a delom amerika. Takvo delovanje britanije traje vekovima pre nego je amerika nastala,pa dobro,amerika je od nje i nastala. \n

ljubisa

pre 8 godina

kako su providni papci iz Londona,Brisela i zapadnog svijeta....gube ne samo vojnu nadmoć,nego se plaše totalnog samouništenja,a našli su superdebila koji je apsolutni islamofašist da napravi haos po svaku cijenu,pa čak i po cijenu nestanka njegovog naroda...jer samo u haosu oni mogu još malo da plivaju,a onda im dolazi totalni šok,Pravoslavni poredak...hebali su tad ježa u djale....

Balija

pre 8 godina

Ćaća mu se za vreme Tite deklarisao kao Srbin, posle kao Hrvat, a pred rat musliman a posle rata bošnjak. Da li uopste znaju ko su i sta su? Ima li igde u svetu da se Turcin preziva na ić, sem u Bosni?

XXL

pre 8 godina

Tatko mu je ostavio u amanet - gde ja stadoh ti sine Bakire produži.

bole

pre 8 godina

Jos neko vreme ce proci, pa ce Evropi preci pamet iz dupeta u glavu.

Ali Šele

pre 8 godina

Islamska BiH, Velika Srbija, NDH, Velika, Albanija pusti snovi ostrašćeni nacionalista koji ne mogu da svate da od toga nema ništa, ali je došlo idealno vreme za razne analitičare da nešo napišu i da se pojave u javnosti, međutim vrlo malo pišu o pozitivnim stvarima koji se događaju u regionu.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija