• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2016

21:22

NAČELNIK SREBRENICE DURAKOVIĆ: Šešeljeve pristalice pretile građanima

Balkan

NAČELNIK SREBRENICE DURAKOVIĆ: Šešeljeve pristalice pretile građanima

Podeli vest

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da su simpatizeri radikala iz obližnjeg Bratunca oslobađajuću presudu Haškog tribunala Vojislavu Šešelju slavili kruženjem u automobilima ukrašenim zastavama SRS-a, uz povike, kako je dodao, "da će ponovno klati"

- Ovo je zaista paradoks. Da se danas na 13. godišnjicu od ukopa prvih 600 žrtava genocida u Srebrenici dešava ovako nešto, da ljudi otvoreno prete novim klanjem. Šalju iste one poruke koje su nam slali 1992. godine. Ovo zaista nema smisla- izjavio je Duraković za Al Džaziru.

Načelnik Opštine Srebrenica navodi da je pokušao da kontaktira komandira lokalne policije, kako bi reagirali na drske prijetnje, ali i kako bi se uverio da će Bošnjaci biti zaštićeni, međutim, kako je rekao, nije dobio nikakav povratni odgovor.

- Ovo je zaista žalosno. Kada se u Višegradu sa nišana trebala skinuti reč ''genocid'', poslati su vodovi specijalne policije da daju asistenciju. Danas, kada Bošnjacima prete novim klanjem, nema nikakve reakcije - dodao je Duraković.

On je dodao da su se njemu i predsedniku lokalnog medžlisa javljaju zabrinuti građani, koji traže utehu, ali i zaštitu. 

Duraković dodaje da je srpski premijer Aleksandar Vučić obećavao da će zaštititi Srbe u BiH, ali da sada, kako je naveo načelnik Opštine Srebrenica, "ostaje da se vidi da li će štititi one koji prete novim klanjem, ili će štititi stanovništvo koje je preživelo genocid".

Kako javlja Al Džazira, Srebreničani, mahom u strahu da se predstave imenom, navode da su vozila sa simpatizerima Srpske radikalne stranke kružila od Bratunca do Srebrenice kroz Potočare. 

Stanovnicima, kako navodi Al Džazira, "prete novim klanjem i upućuju psovke"

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) RADIKALI PROVOCIRALI U SREBRENICI: Ovako su dočekali vest o oslobađanju Šešelja!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 8 godina

Nije bilo genocida u Srebrenici, bas da je 5 Amerika i izmisljenih sudova i ko zna cega jos nakaznog.

Maxmen

pre 8 godina

Ma ne dramatizuj Durakovicu,oni jadnici iz Bratunca slave oslobadjajucu presudu svoga idola kod vas jadnika u Srebrenici.Isto se to dogadja kad se pobedi u fudbalu ili nekom drugom sportu,voze auta ,trubi i mase zastavama.A vama krivo sto paksu Seselj nije zaradio jedno 15 godina,pa standadno kukate kad vam nije po volji.

goks

pre 8 godina

A kad ste napali Vucica u Srebrenici,onda vam to nije smetalo,jos dan dans niste nista uradili.Vas (alah)ce vas kazniti zbog lazi I kleveta.\n

Dera

pre 8 godina

A tebi u opte nije krivo sto je sud potvrdio da nema krivice od strane Seselja ? Pa bi sad halabukom da zataskas ona silna lazna svedocenja tvojih istovernih sunarodnika ! Ajde za promenu probaj da ucins nesto sto nece ljude svadjati i deliti ,nesto sto ce profiterima iz svega toga da odmogne !!! Dela , bog ti pomogo , ucini nesto dobro !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija