• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2016

20:44

SMIRUJE SE MAKEDONIJA: Protesti u Skoplju i drugim gradovima, sve manje okupljenih!

Balkan

SMIRUJE SE MAKEDONIJA: Protesti u Skoplju i drugim gradovima, sve manje okupljenih!

Podeli vest

U Skoplju je večeras počeo još jedan u nizu protesta u organizaciji građanske inicijative "Protestujem", na kojima demonstranti traže povlačenje odluke predsednika Ðorđa Ivanova o aboliciji političara u aferi "prisluškivanje" i odlaganje prevremenih parlamentarnih izbora raspisanih za 5. jun

Demonstranti zahtevaju i ostavku Ivanova i formiranje ekspertske vlade, prenela je agencija MIA.

Kao i ranijih dana, protest je počeo ispred sedišta Specijalnog javnog tužilaštva, a potom su učesnici krenuli ka zgradi parlamenta.

Prema navodima portala Telegraf.mk, na protestima je sve manje ljudi, a i pretpostavlja se da će potpuno biti obustavljeni, s obzirom da se bliže uskršnji praznici.



Među demonstrantima su, kako se navodi, i deca koja na zgrade javnih institucija i policiju bacaju balone napunjene bojom. Oni drže i ogledala okrenuta ka policajcima.

(VIDEO) ANARHIJA U SKOPLJU: 12 uhapšenih, povređen novinar, zapaljen predsednikov nameštaj!

Protesti se održavaju i u nekoliko drugih makedonskih gradova - Strumici, Velesu, Bitolju.

(FOTO/VIDEO) SOROŠ PRAVI HAOS U MAKEDONIJI: Američki milijarder gura Balkan u novi rat!

Protesti su pokrenuti 12. aprila posle odluke Ivanova o aboliciji odgovornih za aferu "prisluškivanje".

Ivanov je bez sprovođenja postupka, između ostalog, pomilovao bivšeg premijera i lidera najuticajnije vladajuće partije VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog, bivšeg šefa tajne službe Sašu Mijalkova i ministarku policije Gordanu Jankulovsku.

SKOPLJE SE (NE) SMIRUJE: Pristalice opozicije završile protest, policija se povukla s ulica!

U aferi "prisluškivanje", koja je trajala gotovo godinu dana, a koju je pokrenuo lider najuticajnije opozicione stranke SDSM Zoran Zaev, objavljeno je više desetina video i audio zapisa koji govore o tome da je vlada Gruevskog, tokom devet godina vladavine, prisluškivala više od 20.000 ljudi - političara, akademika, novinara, pa čak i sveštenika.

MITING I KONTRAMITING U SKOPLJU: Ponovo protest opozicije i pristalica vlasti!

SKOPLJE SE UMIRITI NE MOŽE: Hiljade građana na ulicama tražilo ostavku predsednika Ivanova!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Siptarski separatizam je na delu i tesko ce da se tome odupru makedonci jer u svojim redovima imaju svakake.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija